VIDEO: Besplatni udžbenici za prvake

Opština Bar je i ove godine obezbijedila besplatne komplete udžbenika za sve đake prvake.

Predstavnicima barskih škola na prijemu u zgradi lokalne uprave, udžbenike je uručila potpredsjednica Opštine mr Tanja Spičanović, a ovoj humanitarnoj aktivnosti pridružila se i barska kompanija AD Port of Adria.

“Uz dodjelu nagrada i stipendija najboljim učenicima i studentima, obezbjeđenje besplatnih udžbeničkih kompleta za mališane koji će prvi put zakoračiti u čarobni svijet obrazovanja, još jedan je vid podrške barske lokalne uprave izuzetno važnom, obrazovanom procesu, ali i roditeljima kojima oprema za školu, posebno kada porodica ima više školaraca, predstavlja značajno opterećenje za budžet” , kazala je potpredsjednica Opštine mr Tanja Spičanovič.

Ona je poželjela barskim prvacima puno uspjeha na početku važne životne uloge.

“Želim da svi njihovi budući koraci u obrazovanju budu snažniji, čvršći, puni samopuzdanja, da osjete sve čari školovanja i da shvate da to jeste zlatni ključ slobode i da je obrazovanje glavno sredstvo kojim sebe mogu nadograđivati kao mlade, kvalitetne ličnosti”, istakla je Spičanović.

Društveno odgovorna kompanija AD Port of Adria obezbijedila je vaučere za kupovinu školskog pribora, koje je na svečanom prijemu, predstavnicima škola uručila Danijela Čejović Vuković, pomoćnica izvršnog direktora.

“Port of Adria i većinski vlasnik Global Ports Holding, kao društveno odgovorna firma, najviše sredstava ulažu u obrazovanje i sport, kao dva značajna segmenta za razvoj mladih, pa time i cjelokupnog društva. Zato smo se i ove , kao i prethodnih godina , pridružili Opštini Bar u podršci barskim đacima. Želim puno uspjeha u narednoj školskoj godini rukovodiocima škola i nastavnom kadru, a najmlađima, takođe, da budu uspješni u sticanju znanja, ali i druženju i prijateljstvu”, kazala je Danijela Čejović Vuković, pomoćnica izvršnog direktora AD Port of Adria.

Opština Bar je ove godine za 539 udžbeničkih kompleta za prvi razred, iz budžeta izdvojila 21.563 €.

Share.

Comments are closed.