VIDEO: Brod Marella Celebration za kraj kruzing sezone

Uplovljenjem britanskog broda “Marella Celebration” sa oko 1.500 turista u luku Port of Adria, danas je u Baru završena kruzing sezona, započeta još u februaru. Ukupno je ove godine u naš grad doplovilo 27  brodova sa 26.000 gostiju.

“Pokazali smo da je Bar spreman, kako infrastrukturno, tako i sa stanovišta usluge i ponude, da bude dobar domaćin velikim turističkim brodovima i njihovim putnicima”, kazao je mr Emil Kukalj, direktor TO Bar.

Bar postaje sve atraktivnija kruzing destinacija što potvrđuju i zvanični podaci.

“U Port of Adria uplovilo je 17 kruzer brodova, a u organizaciji kompanije Barska plovidba 10, sa ukupno 26.000 turista, što je značajna cifra, jer je Bar uvršten na mapu svjetskih kruzing destinacija tek od prije tri godine”, istakao je mr Kukalj, koji je izrazio posebno zadovoljstvo što su gosti iz Bara ponijeli lijepe utiske.

“Veoma mi je drago što su svi gosti bili zadovoljni, jer smo se potrudili da im uljepšamo boravak ovdje. Na šetalištu je bio postavljen info pult naše turističke organizacije, gdje su gosti mogli dobiti flajere na engleskom i španskom jeziku i sve potrebne informacije o ponudi i atrakcijama barske opštine, koje vrijedi posjetititi .Takođe, u saradnji sa Udruženjem ‘Klaster kreativne industrije i turizma’, organizovali smo i bazar tradicionalnih proizvoda i suvenira, pravljenih ručno, koje su gosti mogli kupiti i ponijeti kao lijepu uspomenu iz našeg grada i zemlje. Pokazali smo da možemo biti dobri domaćini kruzerima i brojnim gostima sa ovih brodova”, kazao je direktor TO Bar mr Emil Kukalj, koji je naglasio da i dalje treba raditi na unaprjeđenju servisa i infrastrukture.

Gosti su za Radio Bar i Bar Info, prilikom dolaska kruzer brodova “Belle Adriatique” i “Artania”, potvrdili da su dobili pozitivne informacije o Baru i Crnoj Gori, te da su impresionirani onim što su vidjeli. 

Grad pod Rumijom je pozicioniran kao kruzing destinacija zahvaljujući višegodišnjim naporima agencije “Allegra Montenegro”, koju su podržali lučka kompanija Port of Adria, čiji je vlasnik “Global ports holding” prepoznatljiv  kao vodeći svjetski kruzer operater, kao i Barska plovidba, a ove godine, podsjećamo, kruzing sezona započeta je u februaru uplovljenjem francuskog broda “Belle Adriatique”, a nastavljena u aprilu dolaskom njemačkog kruzera “Artania”.

Share.

Comments are closed.