VIDEO: Dodjela diplome Luča najboljim barskim učenicima

Ove godine Bar ima 118 učenika koji su tokom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja ostvarili odličan uspjeh. Opština Bar je za njih organizovala tradicionalan prijem u bašti Dvorca kralja Nikole, na kojem im je nagrade uručila potpredsjednica, mr Tanja Spičanović.

“Želim da vam ‘Luča’, koju s ponosom nosite, osvijetli put do novih bastiona znanja i novih uspjeha, a vaš grad vas čeka da mu se nakon školovanja vratite i doprineste njegovom modernom i prosperitetnom razvoju”, poručila je, između ostalog, Spičanović.

Isa Tahlović i Ajla Alibalić, koji su završili Osnovnu školu “Meksiko” su među 59 najboljih barskih učenika, koji od prvog do devetog razreda imaju petice iz svih nastavnih predmeta. Oni ističu da je odličan uspjeh rezultat posvećenog i marljivog rada.

“Najviše me motivišu moji roditelji i želja za uspjehom. Osjećam odgovornost i želim da postignem što bolje rezultate”, kazao je Isa Tahlović. Njegova drugarica Ajla takođe ističe da su joj roditelji velika podrška.

“Ponekad, kada mi se učini da je sve besmisleno i kada želim da odustanem, oni me uvijek podstaknu da idem dalje i doprinesem boljitku u društvu”, kaže Ajla. Oni navode da im nagrada Opštine Bar puno znači, kao dalji podstrek i priznanje za uloženi trud.

Među najboljim osnovcima je i Izabela Vlahović, učenica O.Š. “Blažo Jokov Orlandić”, koja, takođe, u đačkoj knjižici bilježi samo petice. Nagradu Opštine Bar primila je njena majka Irena.

“Odličan uspjeh i sve petice rezultat su Izabelinog truda i rada, mi je nismo forsirali, jer ne spadam u ambiciozne majke koje očekuju sve same petice od svoje djece. Prvenstveno se trudimo da je dobro vaspitamo, u onom duhu kakvom su nas naši roditelji odgajali, a to je da bude dobra, poštena, da se sa poštovanjem odnosi prema starijima, nastavnicima i svim ljudima. Svakako, da sam izuzetno ponosna i na njen rezultat u školi”, kazala je Irena Vlahović koja se zahvalila Opštini Bar na podršci.

“Lijepo je što se naša Opština svake godine sjeti najboljih đaka. Nadam se da će joj oni to uzvratiti i znanje uložiti u svoj grad”, kazala je Irena Vlahović.

Odličan uspjeh tokom cijelog osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja imala je Ksenija Niković, koja je završila Gimnaziju “Niko Rolović”. “Naš zadatak jeste da učimo i to mi ne pada teško. Ostane vremena i za šetnju, trening i druge hobije. Želim da budem uspješna u onome što ću raditi, zato se trudim da postižem najbolje rezultate. Upisaću Farmaciju”, kazala je Ksenija Niković, koja je istakla da su sa nestrpljenjem i radošću iščekivali prijem Opštine Bar.

Potpredsjednica, mr Tanja Spičanović, čestitala je najboljim barskim đacima postignute rezultate, ali i roditeljima i nastavnicima, koji dijele uspjeh sa njima. Ona se osvrnula i na nepovoljne okolnosti koje su maturante i polumaturante uskratile za neke lijepe životne trenutke i sjećanja.

“Ova školska godina razlikuje se od prethodnih. Zahvaljujem vam se na odgovornosti, strpljenju i razumijevanju koje ste pokazali, jer kada neko ima godina koliko ja, onda jedno ljeto manje ili više ne čini razliku. Međutim, za vas, u periodu kada se možda prvi put zaljubljujete, želite da se družite i osjetite život u punom smislu, to nije samo izgubljeno ljeto, već posebni trenuci u vašim životima. To je vrijeme kada razmišljate kakvu ćete haljinu obući na maturskoj ili polumaturskoj večeri, gdje ćete ići na ekskurziju… Nažalost, morali smo sve to da odložimo, a vi svoje živote  stavite ‘na čekanje’, da bi sačuvali i sopstveno i zdravlje vaših bližnjih. Zato su vaši rezultati u ovakvoj situaciji još dragocjeniji i po tome ste posebni. Nadam se da ćemo imati načina da vam se odužimo, jer vaš grad vas čeka nakon završenog školovanja, da budete njegovi novi, mladi lideri”, naglasila je potpredsjednica Spičanović.

Na prijemu u bašti Dvorca kralja Nikole, ona je najboljim barskim učenicima uručila novčane nagrade Opštine – osamnaest maturanata koji su tokom čitavog školovanja imali odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta, dobili su na poklon od lokalne uprave po 100 €, a ostale lučonoše po 50 €, te monografiju “Barski ljetopis-prvih 30 godina”. Lokalna uprava, zajedno sa kompanijom “Soho Group”, poklonila im je i vaučer-stipendiju za pohađanje on-line obuke o tehnikama brzog čitanja i strategijama za razvoj koncentracije. Vaučere je uručio Marko Caušević iz Soho Group.

Skromnu svečanost oplemenila je zvucima flaute Lana Marković.

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi:

“Anto Đedović”: Krgović Hristina, Krgović Helena, Softić Halid

“Blažo Jokov Orlandić”: Sinjeskaja Alisa, Stević Sara, Vlahović Izabela, Zaruba Nikita, Galić Boris, Lukavčević Filip, Mastilović Vuk, Stojanović Lira, Osmanović Benjamin, Pavićević Vana, Pavlović Tara, Redžepagić Sara, Sarić Lana, Vitić Elena, Baošić Filip, Kojičić Nikola, Marvučić Mateja, Vujović Dajana

“Đerđ Kastrioti Skenderbeg”: Mujezić Ardit, Perašević Miranda, Lubanović Dženis

“Jugoslavija”: Dabanović Milica, Pavlović Luka, Šaltić Marjan, Simić Dušan, KIlikovac Tadija, Drobnjak Sava, Orlandić Ivan, Adrović Hanna, Arabelović Danis, Jaredić Luka, Bošković Ivona, Nikolić Tamara, Nišavić Miloš, Bevenja Elena, Božović Avram, Gašić Teodora, Ulama Andrea

“Kekec”: Egorov Anton, Janić Luka, Vojvodić Balša, Konatar Balša

“Meksiko”: Darmanović Jovana, Đokvučić Anđela, Alibalić Ajla, Đurović Sara, Tahlović Isa

“Mrkojevići”: Arabelović Darijan, Vučić Ćazim, Bajraktarević Ajas, Kovačević Alisa, Kovačević Nejla

“Srbija”: Popović Jovana, Pecović Rozana, Duraković Haris, Peročević Kanita

Dobitnici diplome Luča u srednjoj školi:

Gimnazija “Niko Rolović”, dobitnici diplome Luče za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednoj školi: Martinović Arsenije, Merdović Srđan, Jovović Nikola, Vešović Tina, Novčić Lana, Hot Hamza, Knežević Božo, Bogunović Ivana, Miranović Tara, Rastoder Azra, Bijelić Radoš, Đurašić Mateja, Pejović Anja, Zlatičanin Tijana, Bilodid Sofija, Milić Nikoleta

Gimnazija “Niko Rolović”, dobitnici diplome Luče koji su imali odličan opšti uspjeh u osnovnoj i srednjoj školi:  Vlahović Đorđe, Klikovac Ksenija, Gačević Maša, Niković Ksenija, Jovićević Danica, Žižić Bogdan, Babović Miona, Vukmanović Aleksa, Jovović Nađa, Jovović Milena, Lukić Nikola, Vujadinović Iva, Hajduković Mihailo, Marđokić Ana-Marija, Vukićević Milica, Cvijetić Ana, Popović Mladen, Aljošević Ismail, Radulović Lazar, Suličić Jasmin, Cikić Dunja, Ćosović Teodora, Coković Sanela, Janković Andrijana, Pejović Andrej, Dabanović Vasilija, Milašinović Nikola, Asanović Arijana, Raičević Ana, Stijović Vladana

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, dobitnici diplome Luča, za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi: Krgović Anđela, Pavlović Milica.

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, dobitnici diplome Luča, koji su imali odličan opšti uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj I srednjoj školi: Mekić Semir, Karastanović Majda, Husović Faruk, Stojović Dragana, Kalač Dženeta, Sytnikov Daniil, Vukčević Teodora, Seratlić Bobana

Srednja stručna škola, dobitnici Luče za odličan opšti uspjeh u osnovnoj i srednjoj školi: Korać Erna, Nikezić Ajdin, Rondović Miloš

Share.

Comments are closed.