VIDEO: Dženan Lončarević na LJSZ

Šetalište kralja Nikole u Baru i ovoga petka bilo je mjesto odlične zabave i provoda. Brojna publika uživala je u nastupu pop pjevača Dženana Lončarevića, ali i barskih muzičara – benda “Beauty and the Beasts” i sestara Anđele i Slađane Janković. Trenutno, na barskoj rivijeri boravi 14.500 gostiju, što je za tri procenta više nego u istom periodu prošle godine.

Poznati pop pjevač Dženan Lončarević okupio je na Šetalištu kralja Nikole nekoliko hiljada posjetilaca koji su uživali u nastupu ove regionalne zvijezde.

“Veoma mi je velika čast nastupiti na ‘Ljetu sa zvijezdama’. Cijenim sve što radite u Baru i generalno u Crnoj Gori. Njegujete dobru muziku, što nije slučaj sa okruženjem, koje se okrenulo nekim drugim trendovima. Ostaću vjeran svemu što sam do sada radio i na novom albumu koji pripremam uskoro. Nije važno da li su to brže ili sporije numere, ali ono što je karakteristično za mene jeste da sve one nose neku dobru, edukativnu poruku, jer sve govore o ljubavi”, kazao je popularni Dženan, koji je na opasku da daje sve od sebe na sceni, odgovorio: “Jedino što me umara jesu putovanja, a na bini se odmaram i 100 posto dajem sebe od samog početka bavljenja ovim poslom. Do danas nismo promijenili intonaciju, što je potvrda velike ljubavi prema muzici i odgovornosti prema svima koji nas slušaju”.

Manifestacija, koju pod pokroviteljstvom Opštine priređuje TO Bar, redovno promoviše i mlade, barske muzičare.

Nastupu Dženana Lončarevića prethodio je mini koncert benda “Beauty and the Beasts”, prepoznatljivog po njegovanju fank, pop i rok zvuka.

“Grupa postoji u ovom sastavu dvije godine. Sastali smo se zbog toga jer smo različiti, slušamo drugačiju muziku, ali imamo istu energiju i dobro se slažemo. Vjerovatno, zato i uspijevamo, jer postojimo relativno kratko vrijeme”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Tea Šufta, vokalna solistkinja benda.

“Ljeto sa zvijezdama” bilo je prilika da promovišu svoju prvu pjesmu i spot, nastao u “Bubulj” produkciji, sestre Anđela i Slađana Janković, takođe iz Bara.

“Radujemo se što pjesmu i spot predstavljamo premijerno u svom gradu, na ovoj divnoj manifestaciji. Tekst pjesme ‘Bez tebe nemam gdje’ potpisuje Nikola Đokić, muziku Bojan Jovović, a aranžman ‘Nevis Music Studio’. Reakcije i komentari publike su veoma pozitivni, što nas raduje”, kazale su Anđela i Slađana Janković.

Organizatori već na drugom koncertu mogu biti izuzetno zadovoljni – brojna publika potvrda je i da broj gostiju iz dana u dan raste na barskoj rivijeri.

“Sezona se polako zahuktava, ali i manifestacija ‘Ljeto sa zvijezdama’. Nakon prvog, odlična je atmosfera i na ovom koncertu. Trenutno u Baru boravi 14.500 gostiju, što je za tri procenta više nego prethodne godine u ovo vrijeme. Informacije sa terena i iz turističke privrede govore da će špic sezone početi naredne nedjelje”, kazao je direktor Turističke organizacije Bar, mr Emil Kukalj, koji je naglasio i da TO i Opština ulažu velike napore u naplati boravišne takse, kako bi lokalni prihodi bili na višem nivou.

Svim koncertima redovno, i prethodnih i ove godine, prisustvuje potpredsjednik Opštine Bar, Radomir Novaković Cakan.

“Nešto što ima tradiciju ne treba prekidati. Vidjeli smo, prije svega, naše mlade muzičare u usponu, kojima starije kolege na najljepši način daju podršku. Mislim da su ovakve manifestacije dobre, da idemo u dobrom pravcu, što potvrđuje i ovoliki broj ljudi večeras na barskom korzou”, kazao je potpredsjednik Novaković, koji je naglasio da je investicija u ovakve programe sasvim opravdana i korisna.

 Koncerti na “Ljetu sa zvijezdama” biće nastavljeni narednog petka nastupom barskog sastava “Padrino” i regionalno poznatog “Tropico benda”

Share.

Comments are closed.