VIDEO: Izgradnja nadvožnjaka planiranom dinamikom, Raičević obišao radove

Radovi na izgradnji nadvožnjaka koji će povezati urbano jezgro grada sa Mjesnom zajednicom Bar IV, uprkos krizi, teku planiranom dinamikom.

“Radi se o jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata Opštine Bar u ovoj godini, vrijednog  1.558.000 €, koji će omogućiti, ne samo lakši, već prvenstveno bezbjedniji saobraćaj”, kazao je predsjednik Opštine Dušan Raičević, koji je danas sa saradnicima obišao gradilište.

Izgradnja nadvožnjaka prema MZ Bar IV, odnosno naselju Burtaiši, višestruko je značajna.

“Nadvožnjak će stvoriti pretpostavke za dalji razvoj ovog dijela grada, ali osim što razvijamo saobraćajnu infrastrukturu, ovakav projekat je, prije svega, značajan što će omogućiti veću bezbjednost učesnika u saobraćaju. Svjedoci smo prethodnih godina čestih udesa na pružnim prelazima, a izgradnjom nadvožnjaka trajno ćemo riješiti to bezbjednosno pitanje”, kazao je predsjednik Opštine Dušan Raičević, koji je najavio da će uporedo sa nadvožnjakom, dugom 270 m, biti izgrađena i pristupna saobraćajnica.

“Narednih mjeseci vrijedno ćemo raditi i na pristupnoj saobraćajnici koja će povezati Bulevar revolucije sa nadvožnjakom. Bar će izgradnjom te saobraćajnice dobiti još jedan novi kružni tok, koji će smanjiti saobraćajne gužve na raskrnici Bulevara i Ulice Rista Lekića. Na taj način zaokružićemo novoizgrađenu saobraćajnu infrastrukturu”, istakao je Raičević.

Stanovnici MZ Bar IV sa nestrpljenjem su iščekivali izgradnju nadvožnjaka.

“U našoj mjesnoj zajednici živi oko 7.000 stanovnika. Za nas je izgradnja nadvožnjaka izuzetno značajna, jer je ovdje pružni prelaz na kojem su se često dešavale saobraćajne nesreće”, kazao je Ljubomir Đurović, sekretar MZ Bar IV.

Predsjednik Opštine, Dušan Raičević, zahvalio se građevinskom preduzeću “Fidija”, koje, uprkos krizi, radove izvodi planiranom dinamikom.

“Ovaj projekat svrstava se u složene i treba mu pristupiti odgovorno. Mislim da smo, do sada, radove izveli veoma kvalitetno, poštujući projektnu dokumentaciju”, kazao je Branko Terzić, rukovodilac Operative u GP “Fidija”.

On je naveo da će nadvožnjak imati dvije kolovozne trake, širine po tri i po metra, pješačku stazu metar i po i ivične trake, što znači da će biti ukupne širine preko deset metara.

Share.

Comments are closed.