VIDEO: Koncert Mirze Selimovića za kraj Ljeta sa zvijezdama

“Ljeto sa zvijezdama” – zabavno-muzička manifestacija koju pod pokroviteljstvom Opštine Bar priređuje Turistička organizacija, završena je nastupom barsko-podgoričkog sastava “George and friends” i regionalne zvijezde Mirze Selimovića.

Još jedan veoma uspjeli koncert na Šetalištu kralja Nikole koji je na najljepši način zaokružio sezonu ljetnjih koncerata u gradu pod Rumijom, kojima je prisustvovalo više desetina hiljada Barana i njihovih gostiju.

Turistička organizacija najavljuje još dvije zabavno-promotivne manifestacije – 31. avgusta Spičansko veče, a 6. septembra Festival grožđa na Virpazaru, na kojima će, takođe, gostovati regionalne muzičke zvijezde.

Počev od 5. jula do kraja avgusta, svakog petka, Šetalište kralja Nikole bilo je centar dobre muzičke  zabave, zahvaljujući jedinstvenoj manifestaciji na Crnogorskom primorju. Publika je uživala u nastupu “Električnog orgazma”, Dženana Lončarevića, “Tropico benda”, Nataše Bekvalac, Ane Kokić, Darka Rundeka, Jelene Rozge i poznatih barskih izvođača.

Kada je riječ o regionalnim muzičkim zvijezdama, ovu popularnu manifestaciju zatvorio je mladi bosansko-hercegovački pjevač, izuzetnih vokalnih kvaliteta, prije nekoliko sezona pobjednik programa “Zvezde Granda”, Mirza Selimović.

“Prvi put sam u Baru, sjajan je osjećaj, vidim puno ljudi i zaista mi je drago što su se i mene sjetili i što ću svojim nastupom označiti kraj ove prepoznatljive manifestacije”, kazao je za naše medije Selimović, koji je pokazao da se odlično snalazi u svim žanrovima, te je publika uživala u dvosatnom koncertu. Uz Mirzine pjesme, posjetioci  su čuli i neke od najvećih rok pop hitova kod nas, vješto ukomponovanih, pa njihova pažnja i adrenalin, uz izuzetno kvalitetnu interpretaciju Selimovića, uprkos kiši, nijesu splasnuli tokom cijelog nastupa.

“ Radim ono što mislim da je dobro, radim posao koji volim, trudeći se na najbolji način, i publika to prepoznaje”, objašnjava svoj uspjeh ovaj mladi muzičar.

Nastupu Mirze Selimovića prethodio je koncert barsko-podgoričkog sastava “George and friends”, koji su se, poput Selimovića, prvi put pojavili na “Ljetu sa zvijezdama.

“To je velika čast i obaveza prema divnoj barskoj publici. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja”, kazao je Đorđe Milovanović, vođa grupe koja je jedna od aktera roka u Crnoj Gori, krajem osamdesetih godina prošlog vijeka.

“Tada je bilo više entuzijazma, a mislim da se to u posljednje vrijeme vraća. Upravo Bar ima mnogo sjajnih bendova, pa Podgorica, Bijelo Polje… Tome je doprinijela i emisija Dražena Baukovića na TV CG”, istakao je Milovanović, koji je uz album sa obradom najvećih hitova rok pop scene kod nas, najavio, kako je kazao, novi CD “George and friends”, isključivo u rok fazonu.

Organizatori “Ljeta sa zvijezdama”, Turistička organizacija i Opština Bar mogu biti veoma zadovoljni ovogodišnjim izdanjem manifestacije koju je vidjela brojna publika.

“Vjerujem da su i gosti zadovoljni kao i mi, organizatori. Bili su zastupljeni različiti muzički žanrovi i kvalitetni i popularni izvođači, a ‘Ljeto sa zvijezdama’ priređeno je i na još nekoliko atraktivnih turističkih mjesta barske opštine – Na Velikom pijesku i u Šušanju. Očekuje nas Spičansko veče, a zatim i Festival grožđa na Virpazaru, kojim ćemo pokazati što nam sve nudi ovaj naš poznati vinogradarski region”, kazao je direktor Turističke organizacije Bar mr Emil Kukalj, i saopštio da posljednjih dana avgusta na barskoj rivijeri boravi preko 16.000 turista ili 17% više nego prošle godine u ovom periodu. On je najavio i dobru potsezonu, u septembru i oktobru.

Share.

Comments are closed.