VIDEO: Koncert Tijane Bogićević za Dan zaljubljenih

Povodom Svetog Valentina, Dana zaljubljenih, Turistička organizacija Bar priredila je sinoć  sugrađanima koncert Tijane Bogićević, popularne pjevačice pop muzike i nekadašnje predstavnice Srbije na Pjesmi Evrovizije. Zbog kiše, koncert je umjesto na Trgu Vladimira i Kosare, održan u sali Doma kulture, ali to nije umanjilo čar dobre zabave uz izvanredan vokal šarmantne pjevačice.

Pojavom na muzičkoj sceni Srbije, Tijana Bogićević unijela je potpuno originalan izraz u pop muziku na bivšem jugoslovenskom prostoru. Prije solo karijere radila je kao prateći vokal poznatim pjevačima, između ostalog, i Vladu Georgievu, a regionalno i šire, postala je poznata učešćem na Pjesmi Evrovizije 2017. godine. Voli da nastupa u Crnoj Gori, a posebno joj je drago, kazala je za Radio Bar i Bar Info prije koncerta, što je u Baru specijalnim povodom.

“Osjećam se fantastično,tim prije što ćemo se družiti na ovaj dan, koji nosi lijepu poruku. Žao mi je jedino što što koncert neće biti održan na glavnom gradskom trgu, ali nadam se da ćemo se dobro zabaviti i ovdje, u sali Doma kulture”.

Tako je i bilo. Publika je uživala u pjesmama Tijane Bogićević sa njenog prvog albuma “Čudo”, koji joj je, rađen u modernističkom maniru, donio veliki broj fanova, kao i njen singl “Širina”.

“Ta pjesma je odlično prihvaćena, drugačija je, produkcijski,  od numera sa albuma, jer je malo  modernija, uz duetsko izvođenje sa Aleksandrom Sarom Milutinović. Mnogo mi je drago što se svima dopala, iako je potpuno drugačija od mene”, kazala je Tijana, koja u ovoj godini najavljuje novi album, sa novim konceptom.

“Pripremljeno je pet pjesama, pojaviće se kao autor ponovo Aleksandra Milutinović, kao i Dušan Alagić, koji je napisao većinu pjesama i na prvom albumu. Mislim da će to, zaista, biti nešto divno”, obećava popularna muzička zvijezda.

Direktor Turističke organizacije Bar, mr Emil Kukalj , podsjetio je da je prvi koncert povodom Dana zaljubljenih, u Baru, održan prošle godine.

“To znači da postaje tradicionalan i da ćemo se truditi svake godine, povodom ovog datuma, da priredimo lijep muzički događaj. Tijana Bogićević je vrsna estradna umjetnica, prijatnog glasa i vjerujem da će i ovdje, u zatvorenom prostoru, napraviti dobru atmosferu. Turistička organizacija Bar priprema u ovoj godini i brojne druge manifestacije zabavnog karaktera, samostalno ili uz saradnju sa našim partnerima iz nevladinih organizacija i mjesnih zajednica”, obećao je Kukalj.

Po drugi put biće održana i Trka biciklima na Sutormanu, koja na pravi način, istakao je Kukalj, popularizuje sportski turizam.

Share.

Comments are closed.