VIDEO: Omladinci FK Kom državni prvaci, za istorijski uspjeh zaslužan i Baranin Nikola Milošev

Omladinci FK Kom su u ovoj sezoni, koja je za sport, pa i fudbal imala bitno drugačiju dimenziju od one na koju smo navikli, napravili istorijski uspjeh. Titulu državnog prvaka, koju su izabranici Minje Ljumovića potpuno zaslužili i prije zvaničnog prekida sezone, mladi i daroviti fudbaleri su znali i da proslave na simboličan način, poštujući sve mjere trenutka u kome živimo.

Uz ubojiti napad, koji je u proljećnjem dijelu sezone pokazao svu svoju raskoš, upečatljiv utisak je ostavila i granitna odbrana, koja je i bila ključ uspjeha i neriješiva enigma u većem broju slučajeva ove sezone. Svoje zadovoljstvo svim onim što je urađeno nije krio ni talentovani Baranin, štoper Nikola Milošev pred kojim očigledno stoji svijetla budućnost u ovom sportu…

“Zaista sam presrećan, zbog osvojene titule i počastvovan što sam jedini Baranin u timu iz ove sezone. Epidemija nas nije dodatno poremetila, već nam je dala dodatni motiv da nakon pauze budemo još bolji, jer smo na polusezoni zaostajali za vršnjacima iz Budućnosti 5 bodova. U narednih osam mečeva vezali smo svih osam trijumfa, i vjerujem pokazali od čega smo satkani. Drago mi je što sam bio član ove generacije, i radujem se svim ostalim uspjesima u klubu za koji sam vezan, i u kojem se nadam da ću nastaviti karijeru”, naglašava “biser” barskog fudbala.

Njegov “parnjak” u štoperskoj liniji, Luka Bulatović naglašava važnost ove titule u trenutku kada mnogi od ovih momaka zbog tkz “izlaznog” godišta, u narednom periodu nastavljaju svoju karijeru u većem rangu. Želja je mnogo, ali je i njemu kao i svim ostalim igračima omladinskog pogona ljubav prema klubu sa Zlatice trajno u srcu…

“Jako sam srećan i ponosan što sam dio ove “zlatne” generacije. Ovo je za sve nas istorijski uspjeh. Iskreno želim da se zahvalim svima u klubu, na čelu sa trenerom Minjom Ljumovićem i mojim saigračima. Želja svih nas je da zaigramo u seniorskoj konkurenciji, jer smo i do sada pokazali da smo i fizički i mentalno spremni za taj izazov. Stasavali smo kroz sve uzrasne kategorije, odlično smo vođeni, a neki od nas su i do sada bili u protokolu prvog tima. Ovo je pravi momenat da nam se sada da šansa”, naglašava stameni štoper.

Jedan od tvoraca ovog velikog uspjeha jeste daroviti trener i bivši fudbaler Minja Ljumović, koji je i veći period svoje karijere proveo sa ovim momcima, ugrađujući u njih svoje raskošno znanje, i gledajući na njih kao na članove porodice. Ostaje mali žal što kompletna sezona nije odigrana, jer Ljumović smatra da bi njegova ekipa pokazala još više u nastavku…

“Nažalost, šampionat je prekinut nešto ranije nego što je predviđeno. U momentu prekida naša ekipa je bila na prvom mjestu, sa znatnom bodovnom razlikom u odnosu na konkurente. Da se šampionat kojim slučajem nastavio, obzirom u kakvom smo naletu bili tokom ove završnice, mogu slobodno da kažem da bi i razlika bila znatno veća. Ova tutula omladinaca znači zaista puno za dalji razvoj FK Kom, jer nije baš učestalo da manji klubovi osvajaju titulu u ovom uzrastu. Ovo je i za mene lično dodatni vjetar u leđa da nastavim sa ovim poslom, da nastavim školpvanje za Uefa pro licencu”, zadovoljno ističe mladi trener.

Bilo kako bilo, i pored ispadanja njihovih starijih kolega iz elitnog ranga ove sezone, pred FK Kom je očigledno svijetla budućnost.

Share.

Comments are closed.