VIDEO: Opština i Komunalno podijelili 500 posuda za otpad

U okviru kampanje “Naš Bar – čist grad”, koju je u aprilu pokrenula Opština, izvršena je distribucija 500 posuda za odlaganje smeća u mjesnim zajednicama Sutomore, Šušanj, Polje i Veliki pijesak, za šta je lokalna uprava izdvojila 10.000 €.

To će značajno doprinijeti da grad bude čistiji i uređeniji, posebno u ljetnjim mjesecima kada je broj stanovnika višestruko povećan.
Danas su kante dodijeljene stanovnicima Velikog Pijeska.

Od svih aktivnosti u sklopu kampanje “Naš Bar – čist grad” najviše interesovanja, kako je kazala potpredsjednica Opštine, mr Tanja Spičanović, izazvala je dodjela posuda za odlaganje smeća, jer je problem sa otpadom, pretežno u turističkim naseljima, posebno izražen poslednjih godina.

“Podjeli su prethodili sastanci u mjesnim zajednicama predstavnika Opštine, mještana i Komunalnog preduzeća, na kojima su građani pokazali izuzetnu kooperativnost i spremnost da i sami obezbjede dio posuda. Nadam se da će ova akcija uz punu podršku naših sugrađana biti uspješna i da će biti uklonjene mini deponije u nekim naseljima koje stvaraju ružnu sliku grada, posebno u turističkoj sezoni”, istakla je potpredsjednica Spičanović, koja je navela da su tokom kampanje kreirani i nalozi na društvenim mrežama.

“Željeli smo da bude vidljivo što rade komunalci, koji ulažu veliki trud da grad bude čist i taj rad treba cijeniti i odgovornijim odnosom svih sugrađana i svih nas. Na društvenim mrežama svakodnevno dobijamo i korisne sugestije i primjedbe  naših čitaoca”, kazala je potpredsjednica Opštine mr Tanja Spičanović.

Akcija Opštine Bar i Komunalnog preduzeća izuzetno je značajna, potvrdili su mještani.

“Građani su cijele prošle godine kačili smeće po ogradama, što je bila izuzetno ružna slika, a narušavana je i higijena i kompletan ambijent. Nadamo se da će ovoga ljeta biti bolje. Ovo je izuzetno lijepa akcija naše Opštine i barskih komunalaca, i ja podržavam sve aktivnosti koje su od koristi za građane”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Suljo Vulić, stanovnik Dubrave.

Postavljanje posuda značajno će olakšati posao i vrijednim barskim komunalcima.

“Mi smo tokom kampanje Opštine ‘Naš Bar-čist grad’ pokrenuli inicijativu za postavljanje kanti za smeće. Građani su prepoznali što je neophodno da bismo riješili problem odlaganja otpada, odazvali se, i čitava akcija je izuzetno dobro prihvaćena. Nadamo se da će do kraja biti tako, da će naši sugrađani odlagati smeće u kante, kako bi grad bio uredan i čist, a svi zadovoljni. To će umnogome doprinjeti i kvalitetu življenja”, kazao je Dragan Đonović, pomoćnik direktora preduzeća Komunalne djelatnosti doo.

Distribucija posuda za odlaganje otpada, kako je najavljeno, biće nastavljena.

Share.

Comments are closed.