VIDEO: Pomoć Rotari klubova nastradalom stanovništvu u Albaniji

Danas su iz Bara prema Albaniji krenula dva kamiona sa namirnicama, odjećom, obućom i drugim potrepštinama za nastradalo stanovništvo u Albaniji u katastrofalnom zemljotresu koji se dogodio 26. novembra. Pomoć su, u organizaciji Rotari kluba Bar, sakupili Rotarijanci širom Crne Gore, koji će ugroženima uplatiti i novčanu podršku od preko 10.000 €.

U skladu sa osnovnom misijom Rotarijanstva – “nesebično služiti zajednici i pomagati”, Rotari klub Bar je odmah nakon katastrofalnog zemljotresa u Albaniji, organizovao prikupljanje pomoći za postradale, a priključili su se i svi drugi Rotari klubovi iz Crne Gore.

Kamioni su prema Albaniji krenuli danas sa pumpe “Kalamper”, na kojoj je sakupljana pomoć u Baru, a Rotarijanskoj zajednici u Albaniji predaće je predsjednik Rotari kluba Ulcinj Boris Marđonović i član Rotari kluba Bar, Rade Vojvodić.

“Sa zadovoljstvom mogu reći da je akcija koju smo pokrenuli uspješno završena i da smo za svega tri dana prikupili značajne količine hrane, garderobe, dušeka, ćebadi, kao i novca. Odazvali su se svi Rotari klubovi u Crnoj Gori: Ulcinj, Budva, Kotor, Podgorica, Bijelo Polje i Pljevlja. Uradili smo samo ono što i jeste misija i cilj Rotarijanske zajednice. Prepoznali smo, nažalost, muku koja je zadesila naše komšije, duboko saosjećama sa nastradalima, i potrudili se da pomognemo koliko je u našoj moći”, kazao je predsjednik Rotari kluba Bar Elvir Kalamperović i zahvalio svim ljudima, kako je istakao, dobre volje koji su podržali ideju barskog Rotari kluba.

Rotarijanska zajednica Albanije, kojoj će pomoć biti uručena, distribuiraće je ugroženom stanovništvu.

“Drago mi je što su solidarnost sa građanima Albanije i nastradalim stanovnicima pokazali svi Rotari klubovi u Baru. Podijelićemo hranu, obuću, odjeću, razmišljali smo i o ogrijevu, jer veoma dobro razumijemo naše susjede, s obzirom da smo sličan zemljotres doživjeli 1979. godine. Poginule su cijele porodice, djeca, a mnogo ljudi je ostalo bez krova nad glavom. Ovo je konkretna pomoć, koja je vjerovatno mala, imajući u vidu potrebe nastradalih, ali je simbolički velika i siguran sam da će im u ovim teškim trenucima značiti mnogo”, kazao je Boris Marđonović, predsjednik Rotari kluba Ulcinj, koji je istakao da se svaki stanovnik našeg najužnijeg grada, Ulcinja, uključio ne samo u ovu, nego i sve druge humanitarne akcije.

Sjutra će nastradalim stanovnicima Albanije biti uplaćena i novčana podrška crnogorskih Rotarijanaca od preko 10.000 €.

Share.

Comments are closed.