VIDEO: Poslije 12 godina Gaga Purlija i No Name u izolaciji izveli Zauvijek moja

Tačno 15 godina nakon što su nastupili na Eurosongu u Kijevu i predstavljali Srbiju i Crnu Goru na najgledanijem muzičkom takmičenju planeta bubnjar iz Bara Dragoljub Gaga Purlija i ostali članovi sastava “No name” ponovo su “nastupili” zajedno, izvodeći “Zauvijek moja”.

Zbog epidemije koronavirusa, Gaga Purlija, Marko Prentić, Marko Perić, Bojan Jovović, Bane Nedović i Danijel Alibabić pjesmu su snimili iz svojih stanova.

“Pošto se ovih dana svi iz benda često čujemo, došli smo na ideju da ponovo izvedemo zajedno pjesmu  i da bar na neki način uljepšamo dane ljudima usljed ove situacije koja vlada. Nismo bili u mogućnosti da uđemo u studio i odsviramo pjesmu kao što se inače radi, nego smo bili primorani da svi pojedinačno snimimo kod kuće. Pošto smo izveli pjesmu poslije tačno 12 godina pauze, imao sam isti onaj predivan osjećaj kao kada sam nastupio na Eurosongu sa istom pjesmom. Pjesma je objavljena sinoć u 21:00 na društvenim mrežama i odmah smo dobili pozitivne komentare, pa mi je drago da smo uspjeli u onome što smo naumili”, rekao je za Bar Info Dragoljub Gaga Purlija.

“Ova nemila situacija je učinila i neko dobro djelo, okupila nas nakon 12 godina, koliko grupa već ne postoji. Posebnu zahvalnost dugujemo prijatelju Miodragu Markoviću i Isidori Mijanović koji su pomogli u realiziciji ovog video klipa. Zauvijek vaši“, istakao je na svom FB profilu Danijel Alibabić.

Kako je u programu Radio Bara rekao Marko Prentić, vidi se da je pjesma ponovo izazvala velike emocije publike.

“Jako mi je drago što ta pjesma i dan danas traje, s obzirom da smo je izveli na Eurosongu 2005. godine. Mislim da svi koji se bavimo ovim poslom imamo cilj da napravimo nešto što će da traje, da ostavi neki jak utisak, da bude simbol i sjećanje. Drago mi je da smo uspjeli da vratimo ljude u lijepe momente. Znam da smo i tada imali veoma jaku podršku. Mislim da je to bila jako lijepa priča koja nas je negdje okarakterisala i ko zna šta će dalje biti od toga. Jako smo srećni zbog toga što smo ljudima pružili ovaj trenutak”, istakao je.

Prentić posljednjih par nedjelja vrijedno radi na novim projektima i idejama.

“Provodim dosta vremena sa gitarom i na online časovima sa djecom muzičke škole iz Podgorice i Nikšića. Imamo već rutinu, trudimo se da održimo neki tempo rada, da nastavimo tamo gdje smo bili i prije ovih mjera koje su nastupile. Vani izađem jedino kada odem u nabavku namirnica, a čujem iz iskustava drugih da se stvari odvijaju kako treba i da su ljudi sve ozbiljniji u namjeri da ovo što prije prođe i da nastavimo da funkcionišemo normalno”, naveo je.

Prentić je nedavno objavio novi spot za pjesmu “Ukus pelina”, ali mu je situacija sa koronavirusom odložila planove oko promocije.

“Što se tiče same pjesme, ona postoji nekoliko godina, s tim što smo je ekranizovali prije mjesec dana kada je krenula njena promocija. Opet mogu da kažem da sam jako zadovoljan komentarima, s obzirom da je to moj povratak na scenu. Mnogo su lijepe reakcije publike i kolega, što mi je zaista dalo krila. Mislim da je cilj svima nama da iskoristimo najbolje ovo vrijeme, ovu tišinu, da radimo vrijedno i da imamo dobre ciljeve,pa kad se sve vrati u normalu da se to i čuje”, zaključio je Prentić.

Share.

Comments are closed.