VIDEO: Postavljena nova podloga na odbojkaškom terenu u Mrkojevićima

Na sportskom terenu OŠ “Mrkojevići”, zablistala je nova podloga za odbojku, u sklopu saradnje Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG), Opštine Bar, OOK “Mrkojevići” i OŠ “Mrkojevići”. Po riječima genseka OSCG Ivana Boškovića, ovaj poduhvat je došao kao plod dobre saradnje sa odbojkaškim klubom iz ovog kraja.

“Ovaj projekat je nastavak dobre saradnje sa klubom sa ovog područja, ali i sa odbojkaškim klubovima iz Bara. Znate i sami da smo ovom istom podlogom nedavno pokrili i teren kod hotela ‘Sidro’, a naša je namjera bila da, osim Podgorice i Budve, bude što više ovakvih terena koji će moći da se koriste na otvorenom”, rekao je između ostalog Bošković.

Novi teren značiće mnogo OOK “Mrkojevići” na čijem se čelu, sa puno uspjeha, nalazi talentovani odbojkaški trener i entuzijasta Elvir Bajramović.

“Dugujemo veliku zahvalnost OSCG što su, u saradnji sa svima nama, došli na ideju da se opremi ovaj teren koji će nam mnogo značiti u trenažnom procesu, u narednom periodu. Brojne generacije odbojkaša koje nadolaze iz ovog kraja sada će imati optimalnije uslove za rad. Nas očekuje istorijska sezona u ovoj godini, kao i brojna takmičenja u mlađim uzrasnim kategorijama u vremenu koje će biti izazovno za funkcionisanje sporta”, naglasio je Bajramović.

Svoje oduševljenje nije krio ni glavni menadžer Opštine Bar, mr Ćazim Alković.

“Meni, kao čovjeku iz ovog kraja, je posebno zadovoljstvo što se nalazim danas ovdje, i što vidim da se poboljšava sportska infrastruktura na području barske opštine. Nadamo se da će se ubrzo krenuti i sa projektom izgradnje školske sportske dvorane koju ova djeca i ovaj kraj zaslužuju”, rekao je između ostalog Alković.

Senad Arabelović, predsjednik MZ Mrkojevići, je iznio slično mišljenje.

“Drago mi je što će talentovana djeca i omladina iz Mrkojevića sada imati bolje uslove za rad i trenažni proces. Naravno da ćemo uraditi sve da, i u narednom periodu, poboljšamo sportsku infrastrukturu u Mrkojevićima, jer ovaj kraj to i zaslužuje”, zaključio je Arabelović.

Sa takvom ocjenom složio se i direktor OŠ “Mrkojevići” Osman Grgurević.

“Jednoj zaista lijepoj inicijativi odbojkaškog kluba ‘Mrkojevići’ i matičnog saveza smo se odmah odazvali i izašli u susret da ovaj poligon u sklopu škole dobije novo ruho. Smatram da će ovo samo biti podstrek za ono što nas očekuje u narednom periodu”, naglasio je Grgurević.

Ovaj projekat je od velikog značaja i za dugogodišnje sportske radnike.

“Zaista mi je srce puno kada vidim da će omladina imati bolje uslove za trening, nešto što mnoge generacije prije nisu imale. Velika zahvalnost Elviru i svima koji su učestvovali u ovom projektu”, rekla je nastavnica u penziji Milijana Šabović.

Share.

Comments are closed.