VIDEO: Požari širom opštine

Pripadnici Službe zaštite Bar ovih dana imali su pune ruke posla – gorjelo je kod Krnjica, Vučedabića, u Šestanima, Ujtin potoku i Ostrosu.

Kako je za Radio Bar i Bar Info kazao komandir Službe zaštite Bar Amir Muslić, vatrogasci su u utorak i srijedu dežurali u Šestanima i pratili požarište koje se neznatno proširilo u odnosu na prethodni dan.

“Sinoć u 21:30 takođe je prijavljen požar u Godinjama, gdje je gorjelo sitno rastinje, a požar je nakon sat vremena lokalizovan akcijom Službe zaštite. Na snimku se vidi da je požar trenutno u dosta dobrom stanju, te se očekuje da ukoliko ne bude jakog vjetra, požar već sjutra bude lokalizovan. Vatrogasci će i večeras dežurati na terenu i pratiti stanje”, kazao je Muslić.

I juče popodne u 13 sati i 50 minuta Služba zaštite je primila poziv da gori šuma na Ujtin potoku iznad glavnog puta.

“Nakon prijave požara odmah su upućena dva vozila, a po dolasku na lice mjesta još dva i ukupno 10 vatrogasaca spasioca. Zbog guste šume vatra se širila velikom brzinom, te je postojala mogućnost velike materijalne štete zbog blizine više kuća. U pomoć su pozvane i kolege iz Ulcinja koji su na ispomoć došli sa dva vozila i šest vatrogasaca. Požar je lokalizovan oko 17 časova, nakon čega su pripadnici Službe zaštite Bar ostali da prate požariste, da ne bi došlo do ponovnog aktiviranja. Pravo je čudo da nije došlo do velike materijalne štete, odnosno do zapaljenja obližnjih kuća”, istakao je Muslić.

Proteklih dana nije bilo mirno ni u Ostrosu. U ponedjeljak je oko 13:20 prijavljen požar – gorjela je baraka-štala.

“Asistenciju su nam pružili i pripadnici Službe zaštite iz Ulcinja. Požar je uspješno lokalizovan, te je spašena obližnja kuća od upaljenja. Takođe u Ostrosu, u utorak u 10:27 časova u selu Dragovići prijavljeno je zapaljenje smeća, nakon čega je požarom bilo zahvaćeno i obližnje nisko rastinje. Požar je gašen u nekoliko navrata, a uzrok požara je nesavjestan pojedinac”, objasnio je Muslić.

Share.

Comments are closed.