VIDEO: Predsjednik Opštine u posjeti Cerovu

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima danas je posjetio građevinsku kompaniju “Cerovo” i time počeo obilazak uspješnih privrednih kolektiva u gradu.

Cilj je sagledavanje rada i problema sa kojima su suočeni, te zajedničko stvaranje zdravog poslovnog ambijenta.

“Cerovo” je jedna od najuspješnijih privatnih kompanija, ne samo u Baru, već i u Crnoj Gori, prepoznata i kao izrazito društveno odgovorna firma koja je donator i učesnik brojnih humanitarrnih akcija. Primjerna firma bila je prva koju je predsjednik Opštine Dušan Raičević posjetio na početku realizacije sopstvene inicijative o uspostavljanju bolje saradnje između privrednika i lokalne uprave.

“Želimo na licu mjesta da se uvjerimo kako rade naši privredni subjekti, sa kojim se problemima susreću i, prije svega, da izrazimo zahvalnost društveno odgovornim kompanijama, koje su okrenute zajednici i opštem napretku građana, kakva je, nesumnjivo, ‘Cerovo’. Ovo je porodična kompanija koja uspješno postoji trideset godina i ona je pravi primjer mladim ljudima kojim bi putem trebalo da idu. Iz godine u godinu ostvaruju sve veći promet, raste broj zaposlenih, na tzv. su ‘bijeloj listi’ poreskih obveznika. To je dobar model, koji pokazuje u kojem pravcu generalno možemo razvijati privredu u gradu, jer na njihovom primjeru možemo mnogo naučiti. Mi, sa lokalnog nivoa, želimo da čujemo koji su njihovi problemi, dobijemo i neku korisnu sugestiju, kako bi zajedno stvorili povoljan biznis ambijent, obzirom da u Baru, uz ovu kompaniju, imamo veliki broj uspješnih firmi koje ćemo posjetiti u narednom periodu”, kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, koji je naglasio kako želi da pošalje jasnu poruku da su Opština i njena administracija svim barskim kompanijama partner i saveznik.

“Cerovo” u kontinuitetu proširuje svoju djelatnost, a u ovoj godini najavili su niz inovacija i poslovnih poduhvata. U toku je izgradnja stambeno-poslovnog objekta u centru Bara, a uskoro i velikog poslovno-tržnog centra u Podgorici. Zapošljavaju oko dvije stotine radnika i sve obaveze prema zaposlenima i državi uredno izmiruju. Više puta kompanija “Cerovo” je dobila prestižnu nagradu “Iskra” za humanitarni rad, a prvi put ih je posjetio neko od visokih zvaničnika.

“Sljedeće godine obilježićemo tri decenije rada i postojanja i za to vrijeme nije nas posjetio nijedan opštinski i državni zvaničnik. Tim prije nam dolazak predsjednika Raičevića mnogo znači i na tome smo mu veoma zahvalni. To je dobar potez, jer postoji mnogo dobrih i zdravih kompanija koje zavrjeđuju pažnju. Važno je da neko prepoznaje vaš trud i rad, to djeluje više nego podsticajno i nadam se, da će ovo biti praksa ubuduće, te da ćemo u našoj Opštini imati partnera”, istakao je Goran Đurović, vlasnik i generalni direktor kompanije “Cerovo”, koji je, govoreći o poslovnim barijerama, kazao da se one tiču uglavnom državne uprave, inspekcijskih službi i propisa koji često nijesu usklađeni sa praksom.

“Što se tiče lokalne uprave, biznis barijere nijesu toliko izažene, a najveće su prostorni planovi, putevi, komunalni red…”, kazao je Đurović.

Osim niza individualnih akcija, “Cerovo” je posljednjih godina, na inicijativu RTCG, organizovanije pristupilo humanitarnom radu, opredjeljujući sredstva za ono što je građanima najvažnije i najpotrebnije – rekonstrukcija školskih i zdravstvenih objekata širom Crne Gore. Trenutno izvode radove na Opštoj bolnici u Pljevljima.

Share.

Comments are closed.