VIDEO: Prva faza radova na uređenju priobalja u Sutomoru biće završena do početka sezone

Prva faza radova na uređenju priobalnog dijela Sutomora, biće završena do početka turističke sezone, a dalja rekonstrukcija i izgradnja trga počeće već u septembru.

Cjelokupan projekat, vrijedan preko pet miliona eura, čijim će završetkom u potpunosti biti izmijenjen izgled ovog dijela barske opštine, a turistička ponuda znatno unaprijeđena, osim šetališta i trga, podrazumijeva i izgradnju prilaznih saobraćajnica i pratećih sadržaja.

Gradilište su danas , nakon sastanka u Opštini Bar,obišli i uvjerili se kako teku radovi, predsjednik Dušan Raičević i direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom, Mladen Mikijelj.

Radovi su počeli prije pet mjeseci i do sada se odvijaju planiranom dinamikom.

“Ohrabruje nas činjenica da ćemo sve radove završiti do početka turističke sezone, čime ćemo ponuditi jednu sasvim drugačiju sliku Sutomora i definiciju turizma na ovom prostoru, naravno, goste spremno dočekati, u onom obimu u kojem to bude bilo moguće, uvažavajući epidemiološku situaciju i proces imunizacije građana koji je u toku”, kazao je vidno zadovoljan predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, koji je naglasio da raduje i spremnost Morskog dobra da odmah po okončanju sezone, bude nastavljena i druga faza radova, koja podrazumijeva i izgradnju trga.

“To će zaokružiti kompletan izgled ovog prostora i izmijeniti percepciju Sutomora kao turističke destinacije. Nastavićemo zajedno sa “Morskim dobrom” da radimo i na drugim projektima koji se tiču valorizacije ostalih kapaciteta, prije svega Čanja, na zadovoljstvo i građana i institucija”, istakao je Raičević.

Uređenje priobalnog dijela Sutomora za “Morsko dobro” predstavlja najznačajniji infrastrukturni projekat.

 Definitivno smatram da će se završetkom ovog projekta vrijednost nekretnina u neposrednoj blizini šetališta višestruko povećati, i da će biti stvoreni preduslovi za potpunu promjenu načina funkcionisanja turističke sezone na ovom lokalitetu. To znači promjenu turističke klijentele, a Sutomoru novi nivo ponude i vid turizma kakav odavno zaslužuje”, kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Mladen Mikijelj.

U realizaciji ovog važnog projekta očekuju i finansijsku podršku Vlade Crne Gore. “Morsko dobro” i Opština Bar opredijelili su iz svojih budžeta za prvu fazu radova 425.000 €, odnosno 100.000 €, a Vlada bi trebalo da izdvoji 435.000 €.

Share.

Comments are closed.