VIDEO: Raičević ugostio visoke atletske zvaničnike

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je danas predsjednika Evropske atletske federacije i potpredsjednika Balkanske atletske federacije Dobromira Karamarinova i predsjednika Atletskog saveza Hrvatske Ivana Veštića. Prijemu su prisustvovali  dr Dragan Tomanović, predsjednik AK “Mornar” i dr Aleksandar Vujičić iz AK “Mornar”.

Razlog posjete bile su uspješno završene Igre malih zemalja Evrope, kao i uručenje priznanja predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću za doprinos razvoju atletike u Baru.

Predsjednik Raičević je poželio dobrodošlicu gostima, ističući da je Bar proteklih dana kao jedan od domaćina Igara malih zemalja opravdao epitet atletskog centra Crne Gore. Zahvalio je Balkanskoj atletskoj federaciji na donaciji i doprinosu koji su dali kako bi se uspješno okončali radovi na adaptaciji atletske staze.

“Mi, sa nivoa lokalne uprave ovim potvrđujemo da želimo da atletika bude jedan od prioritetnih sportova koje ćemo podržavati u narednom periodu. Bar je do sada bio prepoznat kao trenažni centar, ali kroz radove na adaptaciji sportske infrastrukture stvorili smo pretpostavke da možemo ubuduće da budemo i domaćini ozbiljnim  takmičenjima koji se organizuju od strane Evropske i Balkanske atletske federacije. Iskreno se zahvaljujem Balkanskoj atletskoj federaciji, pogotovo Dobromiru Karamarinovu, na kontinuiranoj podršci Baru, ali I našem Atletskom klubu ‘Mornar’, što je potvrda da je ovo dobar model, kako zajedno možemo razvijati našu zajedničku saradnju”, istakao je Raičević.

U ime Opštine Bar i svih sportskih radnika zahvalio se na dodijeljenom priznanju za doprinos atletici.

Karamarinov se zahvalio na srdačnom prijemu, ali I na doprinosu razvoju atletike, ističući da Bar ima sve preduslove da bude balkanski centar ovog sporta. “Igre malih zemalja su uspješno završene na zadovoljstvo svih nas. Ovo je potvrda da ćemo se i ubuduće sastajati ovim lijepim povodima i da ćemo saradjivati. U Baru imam prijatelje, divne ljude koji vole atletiku i u tome je naša snaga na Balkanu”,  istakao je Karamarinov.

Predsjednik Atletskog saveza Hrvatske Ivan Veštić nije krio zadovoljstvo saradnjom sa atletskim savezima i klubovima sa Balkana. Predložio je da se u narednom periodu razmotri mogućnost zajedničke saradnje i istupanja po pitanju organizovanja atletskih priprema i takmičenja, uz podršku Balkanske atletske federacije, kroz kandidovanje projekata finansiranih iz fondova EU.

Share.

Comments are closed.