VIDEO: Raičević uručio knjige prvacima na Virpazaru

Opština Bar obezbijedila je i ove godine besplatne udžbeničke komplete za đake prvake, a danas je na početku nove školske godine predsjednik opštine Dušan Raičević lično uručio udžbenike prvacima u seoskoj školi “Jovan Tomašević” na Virpazaru i poželio im srećan početak školovanja.

“Lokalna uprava podržava obrazovanje, njegov razvoj i sve obrazovne institucije kao temeljnu osnovu svakog društva i njegovog napretka. Sa posebnim zadovoljstvom to činim u seoskom području, sa željom da se ruralni dio naše opštine podjednako razvija kao i svaki drugi, da ne zaostaje ni u jednom segmentu i da se njegovi žitelji sa svojim porodicama, sve više vraćaju na napuštena ognjišta”, kazao je predsjednik Opštine Dušan Raičević.

Značaju obrazovanja Opština Bar posebnu pažnju posvećuje, u kontinuitetu, kroz podršku brojnih projekata, redovne godišnje nagrade i stipendije najboljim učenicima i visokoškolcima, ali i dodjelom besplatnih udžbenika prvacima. Ove godine, podsjetio je predsjednik Raičević, lokalna uprava izdvojila je preko 20.000 € za 539 paketa udžbenika za đake prvake, od čega je 10 na albanskom jeziku, a akciji opštine pridružila se i kompanija Port of Adria sa donacijom za školski pribor…

Osnovna škola “Jovan Tomašević” na Virpazaru ima 11 učenika koji će pohađati prvi razred.

“Želimo da u narednim godinama taj broj bude veći i da se sve više vraća život u naša crmnička sela. Tome će, svakako, doprinjeti sve veći privredni, prije svega poljoprivredni i turistički razvoj ovog kraja, što može uliti dodatnu sigurnost svima koji se opredijele da se vrate i ovdje ostvaruju svoju egzistenciju. Za to su potrebni i dobri uslovi školovanja i obrazovanja djece, pa će lokalna uprava maksimalno podržati napore Uprave škole i Savjeta roditelja, sa ciljem obezbjeđenja boljih standarda boravka, kako u ovoj, tako i u svim drugim obrazovnim institucijama na teritoriji opštine”, kazao je čelni čovjek barske opštine, koji je nastavnicima i učenicima, posebno prvacima, danas, prvog dana nove školske godine, poželio puno uspjeha.

“Čini me posebno srećnim što sam danas ovdje i što lično mogu čestitati prvacima početak školovanja, a svim ostalim poželjeti još jednu uspješnu godinu. Škola na Virpazaru postoji već pedeset godina, a znanje i obrazovanje u Crmnici datiraju iz 1832. godine, kada je formirana prva obrazovna institucija na ovom području. Ovo je i prilika da čestitam učenicima i nastavnom osoblju na predanom radu i rezultatima, koji su potvrđeni nizom uspjeha, koje iz godinu u godinu postižu na opštinskim i republičkim takmičenjima”, kazao je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević.

Direktor O.Š. “Jovan Tomašević” na Virpazaru, Branko Knežević, istakao je da je ova obrazovna institucija u potpunosti spremna za novo poglavlje u važnom procesu sticanja znanja i vještina.

“Učionice i drugi školski prostor su uređeni, nastavnici su odradili sve pripremne aktivnosti,a možemo primjetiti i da su djeca vedra,vesela i raspoložena za učenje i druženje. U svima nama imaće istinske prijatelje i podršku za ostvarivanje tih važnih ciljeva”, kazao je Knežević, koji je naveo da ova seoska škola, koja pokriva teritoriju cijele Crmnice, sa 16 sela, kao i Vranjinu, ima 84 učenika .

Srećan početak školovanja prvacima je poželjela i učiteljica Marija Kekić.

Share.

Comments are closed.