VIDEO: Sportski centar proslavio 33. rođendan

Uz brojne zvanice, zaposlene, sportske radnike i prijatelje, Sportsko-rekreativni centar Bar večeras je obilježio 33 godine postojanja.

“Sa ponosom možemo da proslavimo preko tri decenije rada i postojanja, jer na Dan Sportskog centra-24. oktobar, naš glavni stadion ima novi izgled, renovirana je atletska staza, tribine i svlačionice, a zahvaljujući donaciji prvog čovjeka barskog sporta i košarke – Đorđija Pavićevića, naša velelepna sporska dvorana ima značajno bolje uslove za rad i savremenu opremu”, kazao je direktor ovog uspješnog preduzeća Branislav Nenezić, koji je najavio još niz novih projekata.

Godišnju nagradu Sportskog centra, koja je prvi put dodijeljena, uručio je Pavićeviću, a priznanja i zahvalnice nekadašnjem direktoru Branislavu Radeviću i bivšem fudbaleru i istaknutom radniku Sportskog centra Boru Raičeviću.

Nenezić je istakao da ima puno razloga da se svečarski obilježi 33 godine postojanja i rada Sportskog centra, jer su, uz podršku Opštine Bar, Fudbalskog saveza Crne Gore, Atletskog saveza i Crnogorskog olimpijskog komiteta, renovirani glavni gradski stadion i tartan staza, tribine i svlačionice.

“Stekli su se uslovi da FK Mornar sve zvanične mečeve može da igra u svom gradu, ali i sve ostale fudbalske ekipe. Nova atletska staza omogućiće brojnim ekipama da bazične pripreme obave u našem gradu koji ima 250 sunčanih dana i tartan stazu tik uz more”, kazao je Nenezić, koji je naveo da je zahvaljujući velikom zaljubljeniku u sport i posvećenom sportskom radniku i donatoru, Đorđiju Pavićeviću, sportska dvorana “Topolica”, takođe opremljena prema najvišim standardima.

“Posebnu zahvalnost dugujemo sportisti i čovjeku koji ima velike snove, a neke od njih je i ostvario. Uspio je da svoj grad i sport koji voli, promoviše na najbolji način i da ga na državnom nivou dovede na sam vrh, a na najboljem putu je da to uskoro učini u regionu, a zatim i u Evropi. To je Đorđije Pavićević, koji je donirao finansijska sredstva za unapređenje uslova u našoj sportskoj dvorani i više nijedna komisija ne može reći da ona ne zadovoljava potrebne kriterijume u svlačionicama, a ono što je kruna njegovog doprinosa osavremenjivanju naše velelepne hale, jeste veliki media semafor na njenom krovu, kakav ima malo gradova u Evropi. Takođe, naša dvorana posjeduje i najsavremenije ozvučenje i sve prateće efekte za pravi sportski spektakl, kao u NBA ligi”, naglasio je direktor Nenezić, koji je godišnju nagradu Sportskog centra, po prvi put , uručio Pavićeviću.

“Presrećan sam što sam dobio nagradu koja se prvi put dodjeljuje. Sve što je urađeno u sportskoj dvorani, urađeno je iz velike ljubavi, jer to ova ‘ljepotica’ zaslužuje, a zaslužuju to i svi zaposleni koji ulažu veliki trud u njeno održavanje. Sada možemo ovdje da igramo i Evroligu i Evrokup, jer ako želimo da imamo vrhunski sport, moramo imati vrhunske uslove”, kazao je vlasnik KK “Mornar” Đorđije Pavićević, koji je uz direktora Branislava Nenezića pohvalio predani rad i ideje i predsjednika UO Sportskog centra Alena Nikezića, zahvaljujući čijim inicijativama su realizovani brojni projekti.

Nenezić se, takođe, zahvalio svim zaposlenima na trudu i vrijednom radu, prvenstveno nekadašnjem direktoru Branislavu Radeviću, koji je, kako je istakao, postavio dobre temelje za rad ovog preduzeća u jednom teškom trenutku.

“Ostavio mi je veliki i težak zadatak da probam da nastavim njegovim stopama. Nadam se da sam u tome, makar, dijelom uspio”, kazao je Nenezić, koji je zahvalnicu i priznanje uručio Radeviću i poznatom sportskom radniku i nekadašnjem fudbaleru Boru Raičeviću, koji će kao i Radević uskoro otići u penziju.

“Sportski centar je moj život i sve lijepo i ružno u mom životu, svi uspjesi i neuspjesi, vezani su za ovu firmu. Sa ponosom, poslije četrdeset i jedne godine, idem u penziju. Mislim da sam ugradio sebe u sport Bara i ovo preduzeće. Nadam se da će mladi koji dolaze, raditi sa istim elanom i posvećenošu kao ja”, kazao je za Radio Bar i Bar info Boro Raičević.

U narednom periodu direktor Sportsko-rekreativnog centra Branislav Nenezić najavio je nove investicije i projekte.

“Svi ćemo se svim silama truditi da popularna ‘trojka’ postane multifunkcionalni prostor sa više otvorenih terena koji će biti dar našem gradu, omladini i klubovima. Možda do kraja mog, i mandata Odbora direktora, to i završimo, što bi bila kruna našeg uspješnog rada i saradnje”, kazao je još Nenezić.

Planirano je i da Opština Bar i UNDP realizuju inicijativu “Zeleno ostrvo”, koja podrazumijeva uređenje prostora na kojem se nalaze objekti Sportsko-rekreativnog centra, po evropskim i svjetskim standardima.

Share.

Comments are closed.