Vodovod ispunio najstrože uslove u vezi ispravnosti vode za piće

DOO Vodovod i kanalizacija Bar je obavijestio javnost da su, poštujući najstrože procedure, zavrijedili produžavanje HACCP sistema, koji ispunjava sve zahtjeve Codex Alimentariusa CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003 u oblasti proizvodnje i distribucije vode iz vodovodne mreže za ljudsku upotrebu, na još tri godine.

Kako su naglasili, oni su apsolutno posvećeni očuvanju zdravlja potrošača i konstantno ulažu značajne napore na planu dostizanja zahtjevnih standarda kvaliteta kada je riječ o ispravnosti vode za piće.

Primjena HACCP sistema podrazumijeva “poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanuju rizici po bezbjednost vode”.

“Sve to svjedoči o tome da naši sugrađani dobijaju vodu kontrolisanu po najvišim standardima i da idemo korak uz korak sa najrazvijenijim zemljama svijeta kada je riječ o kvalitetu distribuirane vode za piće.

Potrebno je istaći da se, prema podacima WaterAid-a predviđa, da će do 2050. godine više od 40 posto svjetske populacije živjeti u područjima bez čiste i pitke vode što nas opominje da je pitka voda neprocjenjivo vrijedan resurs koji moramo zajedničkim naporima očuvati i učiniti dostupnim nadolazećim generacijama”, kazao je Mladen Đuričić, izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija.

Share.

Comments are closed.