Vodovod: Od danas zabranjeno nenamjensko trošenje vode

DOO Vodovod i kanalizacija Bar je, imajući u vidu da je potražnja uslijed zenita turističke sezone na maksimalnom nivou a nastojeći da održi redovan i održiv sistem vodosnabdjevanja i odgovori izazovima prisustva velikog broja gostiju osiguralo dodatnih 30 litara u sekundi iz sistema Regionalnog vodovoda.

Ističemo i da su maksimalno angažovani i kapaciteti sa Orahovog polja gdje sva pumpna postrojenja funkcionišu konstantno u cilju poboljšanja i održanja stabilnog  vodosnabdjevanja.

Nakon uzimanja dodatnih količina vode iz sistema regionalnog vodovoda, trenutno se u sistemu vodosnabdjevanja raspolaže sa 506 litara u sekundi što predstavlja naš krajnji napor da doprinesemo da uprkos nepovoljnoj hidrološkoj situaciji, opadanju nivoa vodoizvorišta i nenamjenskoj potrošnji vode za piće obezbjedimo optimalnost u vodosnabdjevanju naših potrošača.

Iako smo apelovali, molili i obaviještavali da se voda za piće ne troši nenamjenski, prinuđeni smo da obavijestimo potrošače da je u skladu sa Odlukom o vodosnabdjevanju na području Opštine Bar, imajući u vidu član 21 i član 58 ove odluke, od danas zabranjeno nenamjensko trošenje vode za piće i da će se primjenjivati restriktivne mjere prema potrošačima koji i dalje budu pijaćom vodom zalivali bašte, voćnjake, cvijeće, prali trotoare automobile i slično.

Organizovaće se posebne ekipe DOO Vodovod i kanalizacija Bar koje će vršiti kontrole samostalno i na osnovu prijava građana,  i u skladu sa Odlukom o vodosnabjevanju preuzimati mjere privremene obustave (isključenja) sa mreže za neodgovorne pojedince.

“Jako nam je žao što smo u situaciji da primjenjujemo restriktivne mjere, ali smo u obavezi prema našim odgovornim potrošačima da suzbijemo ponašanje neodgovornih pojedinaca koji nanose štetu cjelokupnom sistemu vodosnabdjevanja. Takođe želimo da se zahvalimo svim našim potrošačima koji se ponašaju na racionalan i adekvatan načim. Oni predstavljaju našeg najpouzdanijeg partnera u kreiranju održivog, efikasnog i stabilnog sistema vodosnabdjevanja”, zaključuje se u saopštenju DOO Vodovod I kanalizacija, koje potpisuje izvršni direktor Mladen Đuričić. 

Share.

Comments are closed.