Vodovod: U toku zahtjevni radovi na sanaciji vodovodne mreže na lokaciji Mogilica

U srijedu 24. juna, započeti su hitni radovi na rekonstrukciji oko 30 metara magistralnog cjevovoda DN 400mm u naselju Mogilica u Sutomoru.

“Zbog radova na cjevovodu prekinuto je vodosnabdjevanje grada sa izvorišta Velje Oko i Orahovo Polje sa kojih je preuzimano 130 l/s.  Zbog poremećaja u vodosnabdjevanju preuzete su velike količine vode iz sistema regionalnog vodovoda. Planira se da radovi na rekonstrukciji budu završeni do subote 27. jula”, kazao je Alvin Tombarević, tehnički direktor u DOO Vodovod i kanalizacija.

Iz Vodovoda obvještavaju da će zbog povećane potrošnje vode dolaziti do prekida u radu pumpnih stanica “Ilino” i “Ahmetov Brijeg”. Naselja u kojima će prekidi u  vodosnabdjevanju biti posebno izraženi su Lovrenac, Čeluga i dio naselja Polje. 

U ponedeljak 16.06.2020. godine zbog smanjene izdašnosti izvorišta uspostavljen je restriktivni režim u isporuci vode za naselja Sustaš i Zaljevo. U oba slučaja je uveden prvi stepen restrikcija.

Raspored zatvaranja i otvaranja ventila:

  • U 7:00h zatvaraće se ventil na mjestu Šuplje, kako bi u periodu od 7:00h do 19:00h bilo obezbijeđeno vodosnabdjevanje potrošača na potezu od izvorišta Sustaš do mjesta Šuplje. U 19:00h otvaraće se ventil na mjestu Šuplje kako bi u periodu od 19:00h do 7:00h bilo obezbjedjeno vodosnabdjevanje potrošača nizvodno od mjesta Šuplje.
  • U 7:00h zatvaraće se ventil kod guvna Askovića kako bi u periodu od 7:00h do 16:00h bilo obezbijeđeno vodosnabdjevanje potrošača u naseljima Gornje Zaljevo, Gornja Tomba, Bartula i Rap. U 16:00h otvaraće se ventil kod guvna Askovića kako bi u periodu od 16:00h do 7:00h bilo obezbjeđeno vodosnabdjevanje potrošača nizvodno od guvna Askovića.

Tombarević je ukazao da je vodosnabdjevanje Sutomora je uredno.

“Bilo je kraćih prekida u radu pumpnih postrojenja zbog problema sa elektromrežom i radova CEDIS-a. Zbog sušnog perioda došlo je do naglog pada nivoa vode na izvorištu Brca. Nedostajuću količinu vode obezbjeđujemo sa izvorišta Orahovo Polje”, zaključio je on.

Share.

Comments are closed.