Vrtić Svetionik organizuje brojne aktivnosti za mališane

Vrtić “Svetionik” iz Bara svakodnevno organizuje brojne aktivnosti za djecu koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu. 

Pored redovnog programa, za mališane se često organizuju izleti, boravci u prirodi, a sadržaji za njihov uzrast realizuju se kroz aktivan pristup.

Tako su u petak, obilježili  15. oktobar, Svjetski dan čistih ruku. Cilj obilježavanja ovog datuma je da se ukaže kako se ovom higijenskom navikom mogu preduprijediti zarazne bolesti, kazala nam je direktorka Ivana Durutović.

U vrtiću “Svetionik” su o tome u petak, učile sve vaspitne grupe, a naročito djeca iz mlađe grupe.

Na kraju praktičnog dijela i aktivnog učenja o održavanju higijene ruku, sve je zaokruženo  poznatim stihovima Jovana Jovanovića Zmaja: “Pre i posle jela treba ruke prati, nemoj da te na to opominje mati”…

Prije ove aktivnosti, vrtić “Svetionik” je za djecu organizovao izlet do Ulcinja, gdje su posjetili Solanu, Veliku plažu i plantažu mandarina,  u saradnji sa vrtićem Arushi Pu iz Ulcinja. 

U novembru, ova predškolska ustanova obilježava  20 godina postojanja, a u zavisnosti od epidemioloških mjera, biće odlučeno  da li će se organizovati online, ili uživo. Sve to, biće upriličeno kroz manifestaciju “Pjesmom do zvijezda” , kojom se, ujedno, obilježava Svjetski dan djeteta 20. novembar.

Share.

Comments are closed.