Vujanović u Ningbou o Luci Bar

“Luka Bar bi mogla biti lučki koridor Kine na Jadranu i povećati trgovinu između Evrope i Azije”, istakao je bivši crnogorski predsjednik Filip Vujanović na Forumu saradnje Kine i Centralne i Jugoistočne Evrope u Ningobou.

On je, ukazujući na važnost trgovine, naglasio “izvanredni potencijal Luke Bar, značajnog pomorskog i prometnog središta, sa posebno vrijednim referencama”.

Vujanović je istakao kako Crna Gora i Kina imaju “izvrsne odnose koji su posljednjih godina poboljšani kroz Mehanizam 16+1 i Inicijativu ‘Pojas i put’”. “Ova saradnja snažno pojačava prijateljstvo naših država i naroda”, rekao je.

On je, kako je saopšteno iz njegove Kancelarije, naveo da je Crna Gora od osnivanja aktivni učesnik Mehanizma i zadovoljna je postignutim posebno na području infrastrukture kao ključnog razvojnog prioriteta. Crna Gora koristi značajan dio povlaštenog kreditnog paketa za infrastrukturne projekte za poboljšanje infrastrukture i ubrzanje privrednog rasta.

“Crna Gora je započela izgradnju autoputa koji će povezivati Jadransku obalu sa Srbijom i Centralnom i Zapadnom Evropom. Ovaj najveći infrastrukturni projekt u istoriji Crne Gore ostvaruje se sa China Road and Bridge Corporation (CRBC)”, kazao je Vujanović.

Crna Gora, kako je ocijenio, ima velika očekivanja od sticanja crnogorskog državljanstva za istaknute poslovne ljude koji ulažu u područja od posebnog značaja za ekonomski razvoj Crne Gore. Proces je izuzetno transparentan i pouzdana je provjera kredibiliteta investitora.

Share.

Comments are closed.