Vuksanović: MZ Sutomore funkcioniše bez većih problema

Gost Radio Bara u prijepodnevnom programu bio je Frano Vuksanović, predsjednik MZ Spič Sutomore.

Ova Mjesna zajednica, po njegovim riječima, funkcioniše bez većih problema, jer se građani pridržavaju propisanih mjera od strane Nacionalnog koordinacionog tijela, a veoma je dobra saradnja između Odbora MZ Spič Sutomore, građana Sutomora i Čanja i Opštine Bar, sa predsjednikom Dušanom Raičevićem na čelu.

Vuksanović ističe da se manji broj građana obraća za pomoć MZ, pošto se građani, uglavnom, direktno obraćaju Crvenom krstu. Pomoć je pretežno potrebna starijim Sutomoranima, ali i onima koji nemaju stalan posao. Pohvalio je i saradnju između MZ, Crvenog krsta i Opštine Bar.

“Mjesna zajednica je u saradnji sa lokalnim privrednicima organizovala sakupljanje skromne pomoći, što ćemo nastaviti i u narednom periodu“, naglašava Vuksanović. Istakao je i volontere koji su uvijek na terenu i pomažu kad god zatreba. Njihovo angažovanje je posebno značajno ako se zna da je u Domu solidarnosti u Sutomoru organizovan karantin.

Nemaju problema sa vodom, strujom, niti sa pitanjima iz nadležnosti DOO Komunalne djelatnosti. U najvećoj mjeri se poštuje naredba da se smeće izbacuje od 5 do 10 časoova, mada ima izuzetaka. Apelovao je na sugrađane da i tu budu savjesni. U Mjesnoj zajednici razmišljaju i o redovnim obavezama, a prioritet je, svakako, priprema za turističku sezonu.

Frano Vuksanović je imao i poruku za sugrađane: “Pridržavajte se mjera Nacionalnog koordinacionog tiijela, budite disciplinovani i ostanite doma, jer sve ovo će brzo proći”.

Share.

Comments are closed.