Zakupljen novi prostor za jaslice barskog vrtića

Nove predškolske jedinice u Nikšiću, Kotoru i Baru otvorene su adaptacijom postojećih objekata, a ubrzo se očekuje proširenje još jedne jedinice u Podgorici, čime se nastavlja politika rasterećenja kapaciteta predškolskih ustanova i kreiranja optimalnih uslova za ravoj djece, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Time se, kako ističu, postojeći kapaciteti proširuju za oko 400 mjesta.

Iz barske predškolske ustanove ističu širenje kapaciteta koje se upravo privodi kraju. Kako naglašava direktorica Gordana Mijović, zakupljen je novi prostor, koji je adaptiran tako da bude pogodan za smještaj djece jasličnog uzrasta.

“U objektu će boraviti oko 80 djece uzrasta od jedne do dvije i po godine, odnosno mlađe i srednje jaslice, a potpuno opremanje objekta očekuje se do kraja naredne sedmice. Ulaganja iznose oko 30.000 eura, a Ministarstvo prosvjete će za ove namjene opredijeliti 15.000 eura. Prostor je površine 243 m2 i to je dvanaesta vaspitna jedinica u sastavu barske predškolske ustanove ‘Vukosava Ivanović Mašanović’. Zvaće se ‘Bubamara’”, saopštila je Mijović.

Iz Ministarstva naglašavaju, u prethodne dvije i po godine otvoreno je oko 1.700 novih mjesta za djecu u vrtićima, kako kroz izgradnju novih objekata, tako i kroz adaptaciju već postojećih koji se ustupaju predškolskim ustanovama na privremeno ili trajno korišćenje, ili iznajmljuju.

Share.

Comments are closed.