Završena Izviđačka liga: IO “24. novembar” prvak Crne Gore u dvije kategorije

Ovog vikenda je u Stolivu održan Zbor Saveza izviđača Crne Gore, na kome se okupilo oko 200 izviđača iz čitave države. U sklopu Zbora održano je i treće, posljednje kolo Izviđačke lige za ovu godinu. Od barskih odreda, učestvovali su “24. novembar” i “Jadran”.

Izviđački odred “24. novembar” je na zboru učestvovao sa 15 članova. Osvojio je prvo mjesto lige u ukupnom plasmanu u dvije starosne kategorije.

U kategoriji starijih izviđača već treću godinu za redom, prvo mjesto osvojila je ekipa “Bambi”, koja je još jednom dokazala da u Crnoj Gori nema konkurenciju.

U kategoriji mlađih izviđača, prvo mjesto u ukupnom plasmanu osvojila je ekipa “Kondori”, koja se prvi put takmičila u ovoj kategoriji, pa je posebno zapažen njihov napredak.

U IO “24. novembar” su, kažu, posebno srećni zbog nastupa poletaraca, sa kojima su ponovo obnovili rad, i prvi put su se uopšte takmičili u izviđačkim disciplinama ove godine. Ekipa “Primorci” osvojila je četvrto mjesto.

Članovi IO “Jadran” nisu prisustvovali svim kolima Izviđačke lige, što je direktno uticalo na njihov ukupni plasman. U prilog tome govori i činjenica da je ekipa “Pantera” danas bila odlična treća, u kategoriji “mlađi izviđači i planinke”.

U kategoriji “pčelice i poletarci”, ekipa “Čupavci”  je bila deseta, “Neustrašivi” jedanaesta, a “Mornari” šesnaesta. U kategoriji “mlađi izviđači i planinke”, ekipa “Banditi” je bila deveta, “Panteri” deseta, “Hobotnice” sedamnaesta, a “Zamišljene” 22-ga.

Naredna, četvrta Izviđačka liga je na programu od proljeća iduće godine.

Share.

Comments are closed.