Željko nadomak velike životne pobjede

Željko Ćurčin iz Bara prvi je na listi čekanja za trasplantaciju bubrega u Bjelorusiji, a do dana kada ga pozovu, neophodno je da prikupi još 15.000 eura.

„Tridesetogodišnji Željko Ćurčin iz Bara, za kojeg smo organizovali akciju za skupljanje novca za transplantaciju bubrega u Bjelorusiji je konačno dobio poziv za transplantaciju! Sada se nalazi prvi na listi, i svakog časa mogu da ga pozovu da je bubreg pronađen. Od momenta poziva, on ima 24 sata da stigne u bolnicu. Potrebno mu je još 15.000 eura, da bi konačno, poslije devet godina dijalize, dobio novi bubreg, a time i novu šansu za novi život. Molimo sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu Željku“, saopšteno je iz NVO “Miholjski zbor”.

O svakodnevnoj borbi za život, nadi i vjeri u ljude, gostujući u programu Radio Bara, prije dvije godine govorili su Željko Ćurčin i njegov ujak Dragan Marković.

Željko sa ujakom prije dvije godine u Radio Baru

„Zbog nulte krvne grupe jedino je moguće da Željkov organizam prihvati organ donora iste krvne grupe. Niko iz porodice nije kompatibilan. Javljali su se ljudi koji su željeli da pomognu i na taj način, što bi sigurno bila znatno manje skupa varijanta, ali za Željka je, zbog specifične situacije, jedina nada da se nađe bubreg kadaveričnog donora“, kazao je tada Marković, istakavši da se nada da će se bubreg naći “za 20 do 300 dana”. Međutim, čekanje se odužilo.

„Poslije svake hemodijalize, koja u prosjeku traje četiri sata, ja sam iscrpljen. Imam bolove u čitavom tijelu, bole me kosti, mišići… Znaju to oni koji su osjetili na svojoj koži, a zna i njihova porodica“, objasnio je tada Ćurčin.

Novac se može uplatiti na račun 565-0200100022817-39 Lovćen Banka, Primalac: Željko Ćurčin

Share.

Comments are closed.