Ženu ujeo konj

Kako splet okolnosti i krajnje nesvakidašnja situacija mogu da pretvore ljetovanje na mirnoj i dobro poznatoj destinaciji u bolno iskustvo, uznemirenost i neizvijesnost svjedoči srednjovječna turistkinja iz Srbije koju je, dok se vraćala sa plaže Štrbina u Sutomoru ujeo –  konj!

S obzirom da životinja nije pronađena, uznemirena žena morala je da primi i terapiju protiv bjesnila.

“Vraćala sam se sa plaže. Na livadi je bilo nekoliko konja. Jedan Rus je išao ispred mene, prišao konju, pomilovao životinju i prošao. Prošla sam i ja, međutim iznenada sam osjetila nešto što je najviše ličilo na snažan udarac, nakon kojeg je uslijedio jak bol u predjelu leđa. U momentu nisam znala šta me snašlo. Instiktivno sam rukom dohvatila bolno mjesto. Na prstima su ostali tragovi krvi. Ujeo me je konj”- ispričala je žena, dodajući da se odmah nakon što je povrijeđena obratila ljekaru.

“Kad sam se požalila šta mi se dogodilo, većina ljudi me je gledala sa nevjericom, neki su se i nasmijali. Meni do smijeha nije, jer mi se odmor pretvorio u odlazak ljekarima”, očajna je turistkinja koja već godinama ljetuje u Sutomoru, gdje ima kuću. Ona podsjeća da u tom turističkom mjestu ima puno pasa i mačaka lutalica, ali i krupne stoke koju niko ne doživljava opasnom na način na koji se u njenom slučaju pokazalo da može biti.

U Domu zdravlja Bar je potvrđeno da je ženu ujeo konj. Izvještaj ljekara dostavili su, kako navode, veterinarskoj inspekciji.

“Konj nije nađen, a u ovakvim slučajevima se na osnovu pregleda životinje utvrđuje terapija koju osoba treba da primi”, objašnjavaju u Domu zdravlja.

Veterinari kažu da jeste rijetkost da konj ujede, ali- dešava se. Ono što posebno zabrinjava, nakon šoka i bola, je što i ove životinje mogu da obole od bjesnila. Ipak, posljednjih godina u Baru takav slučaj nije zabilježen.

Treba vjerovati da je ovaj nemio događaj izolovan slučaj koji neće baciti sjen na osvjedočenu “divlju ljepotu” predivnih šljunkovitih plaža Štrbina i Maljevik (na potezu od Sutomora do Čanja) koje plijene čarima netaknute prirode i čiste prozirne morske vode.

Share.

Comments are closed.