Ambasador Slovenije u posjeti Opštini Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Bar.

Sastanku, na kojem je između ostalog razgovarano o dobrim vezama između Slovenije i Crne Gore, kao i o mogućnostima  za uspostavljanje različitih oblika saradnje  prisustvovali su i predsjednik Skupštine opstine Mićo Orlandić, počasni konzul Slovenije u Crnoj Gori Jusuf Kalamperović i zamjenica ambasadora Stanka Štrukelj.

Predsjednik Raičević upoznao je slovenačkog ambasadora sa svim ekonomskim, turističkim, privrednim i kulturnim potencijalima grada Bara.

“Prijateljstvo  Slovenije i grada Bara dodatno je ojačano 2016. godine, potpisivanjem Sporazuma o prijateljskim odnosima i saradnji Opštine Bar i Maribora, što je još jedan pokazatelj i potvrda uspješnih odnosa”, istakao je Raičević.

Sagovornici su ocijenili da postoji dodatni potencijal za unapređenje saradnje u oblastima kulture, sporta, kao i u oblasti komunalnih djelatnosti.

Ambasador Slovenije se zahvalio predsjedniku Opštine na srdačnom prijemu i istakao zadovoljstvo partnerskim odnosima između Bara i Maribora. Takođe je izrazio zahvalnost počasnom konzulu Slovenije, Jusufu Kalamperoviću koji doprinosi razvoju i unapređenju odnosa između dvije države.

Share.

Comments are closed.