Grad Bar domaćin Balkanskog prvenstva u triatlonu

U okviru nastojanja i napora da se popularizuje bavljenje sportovima kod svih naših sugrađana, predsjednik Skupštine Opštine Bar, Branislav Nenezić, sekretar Sekretarijata za sport i mlade, Goran Simić i rukovoditeljka službe za sport i mlade, Zorica Đukić primili su u zvaničnu posjetu predstavnike Triatlon saveza Crne Gore – predsjednika Saveza Vedrana Roćenovića i njegovog saradnika, Dejana Radunovića.

U susret organizaciji Balkanskog prvenstva u triatlonu, koje će se održati 16. i 17. septembra u Baru, Opština Bar biće domaćin ovog sportskog događaja, regionalnog karaktera, koji predstavlja značajan događaj kako za Bar, tako i rekreativce i sportske radnike našeg grada.

Susret sa predstavnicima Triatlon saveza Crne Gore značajan je i za buduće zajedničke aktivnosti u cilju promocije ovog sporta, kao i organizaciju narednih velikih međunarodnih takmičenja u triatlonu, čiji će domaćin, nadamo se, biti Bar.

„Pored prestiža, koji nam donosi jedan sportski događaj ovog obima, svjesni smo i odgovornosti u pogledu organizacije, čemu ćemo i mi i građani Bara sigurno znati odgovoriti, imajući u vidu bogatu tradiciju našeg grada kao domaćina sportskih dešavanja“, poručio je predsjednik Skupštine opštine Bar, Branislav Nenezić.

„Nastavljamo da ulažemo napore u promociju bavljenja sportom, jer danas se i mi kao i cijeli svijet nalazimo pred novim izazovima kako očuvati i unaprijediti zdravlje ljudi. Ekonomski razvoj i uopšte progres je donio i promijenu načina života. Ipak, generalno bolji životni standard nije dovoljno iskorišćen za unaprjeđenje i poboljšanje zdravlja, te se nalazimo pred novim pandemijama nezaraznih bolesti, kao što su debljina, bolesti srca  i slično. Upravo iz tog razloga moramo snažno djelovati u pravcu popularizacije bavljenja sportom, kako bi u što većoj mjeri omasovili te aktivnosti“, istakao je sekretar Sekretarijata za sport i mlade, Goran Simić.

Share.

Comments are closed.