Izviđači Jadrana obilježili 22. februar, Dan sjećanja

Izviđači odreda “Jadran” iz Bara i njihovi prijatelji su obilježili 22. februar, Dan osnivača skauta, izletom u okviru projekta “Upoznaj Bar da bi ga volio”.  

“World Thinking Day” ili “Dan sjećanja” važan je za izviđače i planinke širom svijeta, koji ga slave brojnim aktivnostima povodom rođendana lorda Baden Powella, osnivača ovog pokreta koji danas broji preko 55 miliona registrovanih članova u svijetu .

Pješačka tura na relaciji Stari Bar – Bartula je poslužila starijim članovima da se obnove putni znakovi i orijentacija u prostoru, a najmlađi, novi članovi su učili da se orijentišu na obilježenoj stazi.

Izviđači su krenuli od Podgrada, preko mosta na Vrućoj rijeci putem kroz maslinjake u Džidžarinu, pored temelja crkve iz XIII vijeka, sve do mosta na Rikavcu iznad Bartule. Pored članova Odreda, na izletu su bili  su bili i učenici iz OŠ “Jugoslavija”, OŠ “Kekec” iz Sutomora, Gimnazije, roditelji i prijatelji odreda… Odred je imao logističku podršku i pomoć u realizaciji izleta od strane OŠ “Srbija” koja je ustupila svoje dvorište za izvođenje dijela odredskih aktivnosti na današnjem jednodnevnom dešavanju.

Share.

Comments are closed.