Labud Lončar na Struškim književnim susretima

Labud Lončar, predsjednik Udruženja “Nekazano” bio je učesnik “Struških književnih susreta” koji su održani u Ohridu i Strugi, Sjeverna Makedonija. Lončar je bio i među osvajačima nagrade “Branuvanje” za najbolje pročitanu pjesmu na makedonskom i stranim jezicima.

Riječ je o devetom izdanju manifestacije u organizaciji Kulturnog centra “Bran” iz Struge, svojevrsni literarni uvod u znamenite “Struške večeri poezije” koje se održavaju sredinom avgusta

Među učesnicima “Struških književnih susreta”, na čijem čelu je Petko Šipinkarovski, bili su i prof. dr Dimitar Pandev, prof. dr Hristo Petreski, Mustafa Spahiu, zatim Ljubiša Simić i Dragica Šreder (Njemačka), Gordana Srećković (Holandija), Valerio Orlić, Srđan Duhović, Anđelka Кorčulanić i Ante Grego, dr Rade Vučićević (Srbija), ali i stari poznanik Bara i “Barskog ljetopisa” Slave Đorđo Dimoski, utemeljivač manifestacije “Poetske večeri u Velestovu”.

Ispred Udruženja “Nekazano” govorili su Labud N. Lončar iz Crne Gore i Gordana Srećković iz Holandije.

Lončar je kazivao svoje stihove ispred Crkve Svetog Georgija u Strugi i na Vevčanskim izvorima.

“Fasciniran sam Vevčanskim izvorima i uopšte tim krajem za koji oni sami kažu da ima ‘posebnu autonomiju’ jer je netaknut i odvojen od glavnih tokova civilizacije. Govorio sam poeziju na mostu ispod koje teče hladna izvorska voda, što je davalo posebnu draž. Postigli smo sa organizatorima važan dogovor oko objavljivanja zajedničke knjige poezije Udruženja ‘Nekazano’ i Kulturnog centra ‘Bran’ ispred Struških književnih susreta. Promocija će se održati u Baru na Festivalu ljubavne poezije ‘Pjesnik : Svetionik’ koji organizuje ‘Nekazano’ u drugom dijelu avgusta”, rekao je za Bar Info Labud Lončar.

Share.

Comments are closed.