Na Trgu obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine

Edukativnim druženjem, likovnom radionicom i sportskim aktivnostima za djecu, u organizaciji Opštine Bar, danas je na Trgu Vladimira i Kosare obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine.

Sa namjerom da najbližima približi pojam životne sredine, da im sugeriše na važnost njenog očuvanja i adekvatne zaštite, ali i da im ukaže na potrebu razvijanja zdravih stilova života u kontekstu ove teme, lokalna uprava je organizovala događaj koji je okupio veliki broj mališana spremnih da uče, ali i da crtežom i slikom predstave svoje viđenje ovog važnog globalnog pitanja.

Milo Markoč, sekretar Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove Opštine Bar, nadležnog za pitanje zaštite životne sredine, istakao je kako je ovaj događaj sjajna prilika da lokalna uprava, kroz sistem rane edukacije i učenja kroz igru, da doprinos razvoju svijesti kod djece i mladih o potrebi da se u budućnosti više učini za našu planetu.

“S obzirom da ovogodišnji Svjetski dan zaštite ima za temu ukazivanje na pretjerano korišćenje plastike, a da je Crna Gora zemlja u kojoj najviše ovog materijala završi u moru, važno je da pošaljemo poruku o potrebi smanjenja jednokratne plastične ambalaže i da time opravdamo status ekološke države”, kazao je on.

Markoč je podsjetio i da će, povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, svake nedjelje u junu, u periodu od 18h do 06h, biti zatvoren za saobraćaj dio Ulice Vladimira Rolovića, sa ciljem afirmacije i promocije ekološki prihvatljivijih oblika kretanja.

Događaj su učešćem podržali Školica sporta “Rasti zdravo”, Umjetnički atelje “Dalias” i učenici VI i VII razreda OŠ “Anto Đedović”, na čelu sa profesoricom Draganom Vukčević koja je ujedno predstavljala i Aktiv biologa Bara, čime je još jednom potvrđena dobra saradnja Opštine Bar i lokalne zajednice.

Share.

Comments are closed.