Održano 45. Opštinsko takmičenje recitatora

U Domu kulture sinoć je održano 45. Opštinsko takmičenje recitatora, koje organizuje Kulturni centar Bar. U konkurenciji 60 osnovaca i srednjoškolaca, žiri je imao težak zadatak da proglasi po tri najbolja učesnika u tri uzrastne kategorije.

Milana Tomović

Učenici su se takmičili u kategoriji mlađeg, srednjeg i starije uzrasta, a epitet najboljih i prva mjesta osvojili su Milana Tomović– Ekonomsko ugostiteljska škola (srednjoškolski), Radmila Škuletić – škola Blažo Jokov Orlandić (stariji osnovnoškolski) i Uma Duraković-škola “Mrkojevići”, mlađi uzrast.

Pored prvonagrađenih učenika, žiri je proglasio i dobitnike drugog i trećeg mjesta.

U mlađoj uzrastnoj kategoriji, u konkurenciji 24 učesnika, drugo mjesto osvojila je Samra Tombarević iz OŠ “Mrkojevići”. Treće mjesto pripalo je Luki Gvozdenoviću iz OŠ “Anto Đedović”.

U srednjoj kategoriji – učenici starijeg osnovnoškolskog uzrasta, u konkurenciji 27 učenika, drugo mjesto osvojila je Nikolina Nreković iz škole “Anto Đedović”, a treće Miljana Vlahović iz škole “Jugoslavija”.

U najstarijoj takmičarskoj kategoriji, za učenike srednjih škola, pored Milane Tomović koja je osvojila prvo mjesto, učestvovalo je još sedam učenika. Anđela Krgović iz Ekonomsko ugostiteljske nagrađena je drugim, a Damir Bećirović iz barske Gimnazije trećim mjestom.

Takmičare je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Milija Šćepanović – pozorišni i filmski reditelj (predsjednik žirija), Dragiša Simović-dramski umjetnik i Tijana Vukčević-student i višegodišnji učesnik Opštinske smotre recitatora.

Share.

Comments are closed.