Orkanski visovi, šesti put

Predstava “Orkanski visovi”, koprodukcijsko ostvarenje 30. festivala “Barski ljetopis” i Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” na Cetinju, odigrana je u subotu veče, u Starom gradu Baru, čime je ujedno i završen pozorišni program ovogodišnjeg “Ljetopisa”.

Režiju za ovaj komad, rađen po motivima romana Emili Bronte, potpisuje Dora Ruždjak Podolski, renomirana hrvatska rediteljka, dok su dramatizacija i dramaturgija povjereni crnogorskoj dramskoj spisateljici Steli Mišković.

Na sceni u Starom Baru, rediteljka je insistirala na ambijentalnosti prostora, koji upisuje dodatni sadržaj, gdje metafora zavisi od metafizike samog prostora i vremena, dok se u zatvorenom prostoru dobija intimnost koja je potrebna za sprovođenje osnovnog koncepta, a to je prisustvo, svjedočenje.

“Od premijere, prije dvije godine, ovo je šesto igranje ‘Orkanskih visova’ pred barskom publikom, a još uvijek se traži karta više. To pokazuje da ovdašnja pozorišna publika preferira klasike, a sinoć su višeminutnim aplauzom to i potvrdili, posebno nagradivši maestralne Miloša Pejovića i Anu Vučković u ulogama Hitklifa i Keti. Ostale uloge povjerene su talentovanim crnogorskim glumcima Emiru Ćatoviću, Katarini Krek, Dejanu Ivaniću, Jeleni Simić, Danilu Čelebiću i mladom Ognjenu Raičeviću”, kaže se u saopštenju pr službe “Barskog ljetopisa”.

Share.

Comments are closed.