Povratnički singl Dragana Kneževića nakon 30 godina

Dobro poznati stanovnik Bara u drugoj polovini osamdesetih, pjevač barske grupe “Carlo V”, Dragan Knežević, aktivirao se u pop muzici nakon trideset godina singlom “Daj mi tvoju dušu”.

Knežević je u Nikšiću u prvoj polovini osamdesetih pjevao u bendovima “Tajna veza” i “Maslačak”, a nakon dolaska u Bar postaje dio grupe “Carlo V”. Iako je bend kasnije funkcionisao kao klasični hard rock sastav, u prvoj postavi svirane su samo akustičarske kompozicije tandema Knežević/Kovač u barskom Domu učenika, na žurkama i sjedeljkama, i to one iz repertoara “Maslačka” (“Maslačku moj”, “Kraljevski voz”, “Barbara”, “Ladi Agapovoj”, “Na šetalištu malenog Bara”…).

Na nekada veoma popularnom festivalu amatera u Baru – “Bar ‘88” (“Prvi glas Bara”), dobio je specijalnu nagradu za vokalnu interpretaciju.

Po povratku u Nikšić, Knežević pristupa bendu “Ljubavna gerila”. Pobijedili su na lokalnoj gitarijadi u Nikšiću 1987. godine i učestvovali na Titogradskom proljeću, gdje su dobili Specijalnu nagradu, a jedno od najupečatljivijih predstavljanja benda bilo je decembra 1987. godine, kad su nastupili u barskom Domu kulture kao gosti na koncertu grupe “Katapult” i digli publiku na noge efektnim izvođenjem pjesme “Dobre curice (ne vole pijanice)”, obrade velikog hita Ray Charlesa “Hit the road, Jack”. Barska publika rijetko poziva na bis, ali njih jesu, pa su ovu pjesmu morali odsvirati još jednom na kraju svog bloka.

Knežević danas živi u rodnom Nikšiću i rukovodilac je Kulturno-kreativnog centra “Akord”, za koji režira predstave za djecu i piše songove.

Dragan Knežević je za pjesmu “Daj mi svoju dušu” autor teksta i muzike koju potpisuje sa još jednim “nikšićkim Baraninom” Željkom Perovićem Točkom. Aranžman je djelo Radeta Đurđevca, a prateći vokali su Milena Vasiljević Radonjić i Nikola Karadžić. Snimano je tokom januara i februara u studiju Ljuba Stanišića u Nikšiću, u produkciji Kulturno-kreativnog centra “Akord”. Pjesmu možete poslušati ovdje:

Share.

Comments are closed.