Predsjednik Opštine razgovarao sa ambasadorom Poljske

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim.

Predsjednik Raičević upoznao je ambasadora sa aktivnostima koje su organi na lokalnom nivou u Baru sprovodili po pitanju suzbijanja i sprječavanja širenja koronavirusa, kao i sa donešenim setom ekonomskih mjera Opštine za doprinos privredi i građanima u cilju smanjenja negativnih efekata pandemije COVID-19.

Raičević je zahvalio ambasadoru Dmohovskom na donacijama koje je Vlada Repubilke Poljske uputila Crnoj Gori i njenim građanima kao podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje, što je potvrda solidarnosti i prijateljskih odnosa dvije države.

Ambasador Dmohovski je pohvalio napore i aktivnosti koje je Crna Gora sprovela u borbi protiv pandemije, čime je stekla status prve corona-free države u Evropi, izražavajući spremnost da Poljska i u narednom periodu bude prijatelj i pouzdan partner državi i Opštini Bar.

Na sastanku je razgovarano i o planovima i modalitetima dolaska poljskih turista u Bar, s obzirom na to da je posljednjih godina na barskoj rivijeri evidentiran značajan broj gostiju iz ove zemlje. Istaknute su takođe i značajne mogućnosti za unaprjeđenje odnosa dvije zemlje kroz dalju privrednu saradnju i investiciona ulaganja.                    

Share.

Comments are closed.