Promovisan roman Maslina i tama Željka Vujadinovića

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano“ i Galerija “Velimir A. Leković” organizovali su promociju romana “Maslina i tama“ Željka Vujadinovića iz Zrenjanina.

Labud N. Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano, koje je i objavilo roman “Maslina i tama”, naglasio je da se promocija održava pod postavkom umjetničkih slika barskog umjetnika Branka Vukića, čiji je omiljeni motiv bio maslina, zahvalivši se galeriji “Velimir A. Leković” koja je omogućila da se tako nešto omogući. Najavio je štampanje novog Vujadinovićevog romana i skorašnje promocije knjiga barskih pjesnikinja Vinke Marstijepović Lerinc i Katarine Perić.

Maja Nikolić, pjesnikinja, goste je upoznala sa biografijom Željka Vujadinovića i pročitala recenziju njegovog romana, koji prati priču mladića koji se nalazi na odsluženju vojnog roka u Podgorici, od kasarni Masline, pa preko bombardovanja Jugoslavije, bolesti, do posjete manastiru Ostrog i Staroj maslini.

Autor je u nadahnutom obraćanju istakao da se “Baru uvijek rado vraća”, objašnjavajući da ga je sa Starom maslinom “upoznala” tetka, koja živi u neposrednoj blizini.

Glumac Dragiša Simović je bio moderator ove večeri, odlomke iz knjige su čitali Vladimir Cerović i Stevan Stijović, a u programu su učestvovali još i pjesnici Rajko Joličić i Natalija Tanja Novaković, koja je a capella izvela i jednu etno pjesmu.

Promociji su, pored ostalih, prisustvovali predsjednica Skupštine opštine Bar mr Milena Božović, književnik i glavni urednik Radio Bara Milan Vujović, pjesnici i prozaisti Rajko Vujačić, Senka Rastoder, Igor Rems, Nataša Lečić, Vinka Marstijepović Lerinc, Katarina Perić, Vasilije Vasko Janković i Marko Giljača.

Share.

Comments are closed.