Raičević i Božović čestitali katolički Božić

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević čestitao je nastupajući Božić svim građanima i građankama rimokatoličke vjerosipovijesti kao i Barskom nasdiskupu g. Roku Đonlešaju i Kotorskom biskupu g. Ivanu Štironji.​

“Čini mi zadovoljstvo da vama lično, vašim saradnicima, predstavnicima Barske nadbiskupije, Kotorske biskupije kao i svim građankama i građanima Bara i Crne Gore rimokatoličke vjeroispovijesti, u ime Opštine Bar i svoje lično ime, srdačno čestitam veliki hrišćanski praznik- Božić.

Božićni praznici nose univerzalnu poruku mira, sloge i ljubavi među ljudima, pa neka dani pred nama budu prilika da ponovo zajednički promislimo o tim vrijednostima na kojima počiva čovječanstvo, najplamentija tradicija humanizma i sreća svih ljudi. To je ono što posebno njegujemo u našem Baru i na to sam iskreno ponosan.

Želim vam da praznične dane provedete u svakom blagostanju i istinskom miru sa sobom i sa dragim ljudima, pronoseći blagdanski duh  među sve dobronamjerne ljude u našem gradu i državi.

Uz najljepše želje i čestitke za predstojeće blagdane, još jednom Vas srdačno pozdravljam”, naveo je Raičević u čestitki.

***

Čestitku za katolički Božić uputila je i predsjednica SO Bar mr Milena Božović:

“Povodom najradosnijeg praznika Božića, nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju i sveštenstvu Katoličke crkve, zajednici Milosrdnih sestara Svetog križa u Baru, uvaženim sugrađanima katoličke vjeroispovijesti i svima koji praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, u ime SO Bar i u svoje lično ime, upućujem tople čestitke i najljepše želje.

Neka nastupajući blagi dani budu prilika da dodatno jačamo zajedništvo i gradimo društvo na prihvatanju, ljubavi i sreći i da u ovim trenucima nađemo strpljenja i pažnje jedni za druge kako bi u radosti dočekivali sve praznike.

Neka praznik Hristovog rođenja donese mir, sreću i blagostanje u sve domove našeg prelijepog grada i neka nas nadahne nadom i snagom svih prošlih generacija koje su, za budućnost,  kroz vjekove stvarale čvrste temelje našeg zajedničkog doma”, navela je Božović u čestitki.

Share.

Comments are closed.