Raičević i Orlandić čestitali Dan nezavisnosti

Čestitku povodom Dana nezavisnosti uputio je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević:

“Drage sugrađanke i sugrađani,

Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, najsvjetlijeg datuma u istoriji moderne Crne Gore.

Ponos zbog ostvarenja sna naših predaka ne jenjava ni četrnaest godina nakon obnove nezavisnosti. Danas, kao građani članice NATO-a i kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, svjedoci smo uspjeha naše samostalne države, svih onih vrijednosti za koje smo se zalagali 2006. – suživot građana svih vjera i nacija, u miru i razumijevanju sa zemljama u regionu, prihvaćeni i uvaženi u društvu razvijenih naroda i država.

Svjesni postignutog uspjeha u procesu demokratskog i ekonomskog razvoja, ovaj veliki datum posvećujemo njegovanju tekovina obnovljene nezavisnosti, na čijim temeljima gradimo bolju budućnost za naše građane i jačamo međusobno uvažavanje  različitosti sa kojima se Crna Gora vjekovima ponosila”, kaže se u čestitki.

*****

Povodom Dana nezavisnosti, čestitku svim građanima Bara uputio je predsjednik SO Bar, Mićo Orlandić:

“U ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično ime, građanima Bara i građanima Crne Gore, čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti, sa željom da ga slavite u dobrom zdravlju, ličnoj, porodičnoj sreći i zadovoljstvu.

21. maja 2006. godine ostvarili smo vjekovni san da na miran i demokratski način, glasačkim listićima, obnovimo svoju državu. Obnova nezavisnosti nam je omogućila da postanemo subjekat međunarodnog prava, međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija, članica NATO, a uskoro i članica Evropske unije.

Čestitajući vam još jednom Dan nezavisnosti, očekujem da će generacije koje dolaze i koje se rađaju u nezavisnoj Crnoj Gori umijeti da cijene, poštuju i slave obnovu crnogorske nezavisnosti i znati da čuvaju svoju državu, građanske i nacionalne interese, svoju multikulturu i zajedništvo, kao istorijsko-civilizacijske vrijednosti države Crne Gore”, navodi se u čestitki.

Share.

Comments are closed.