Raičević i Orlandić čestitali Kurban Bajram

Čestitke povodom Kurban Bajrama glavnom imamu barskom Muidin ef. Milaimiju uputili su danas predsjednik Opštine Dušan Raičević i predsjednik Skupštine opštine Mićo Orlandić.

Uvaženi gospodine Milaimi,

        U ime Opštine Bar i u svoje ime, Vama, Vašim saradnicima i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Kurban Bajrama.

       Ovaj veliki islamski praznik, naročito danas kada živimo u ovim izazovnim vremenima i borbi za očuvanje zdravlja naših sugrađana, prilika je da se prisjetimo važnosti zajedništva i vjerovanja da samo međusobnim razumijevanjem i slogom možemo savladati sve prepreke sa kojima se suočavamo.

      Prinošenje žrtve Kurbana neka bude podsjećanje na važnost približavanja istinskim univerzalnim vrijednostima, a bajramske poruke mira neka podstaknu širenje tolerancije i povjerenja koje će doprinositi tradicionalno skladnom suživotu u Baru.

     Još jednom Vam čestitam Kurban Bajram, sa željom da praznične radosti ispune vaše domove i da ga provedete u dobrom zdravlju, miru i radosti sa najbližima.

S poštovanjem,

                                                                        Predsjednik Opštine Bar

Dušan Raičević

***

Poštovani gospodine Milaimi,

          Vama i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Baru i Crnoj Gori, u ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban Bajrama.

Želim vam da praznične dane provedete u miru, zdravlju i blagostanju, slaveći u svojim domovima, čuvajući sebe i sve oko vas.

Nek nas ovaj veliki praznik podstakne da svi zajedno više brinemo jedni o drugima, širimo slogu, mir i razumijevanje, gradeći državu multikulture, tolerancije, suživota i građanskog prosperiteta.

Čestitajući još jednom, srdačno Vas pozdravljam.

Predsjednik SO Bar,

Mićo Orlandić

Share.

Comments are closed.