OŠ Meksiko uspješno otpočela novu školsku godinu

Osnovna škola „Meksiko“ je tokom višedecenijskog rada odigrala značajnu ulogu obrazujući i vaspitavajući mlade generacije Barana, a od ovog septembra pohađa je 685 učenika raspoređenih u 27 odjeljenja.
  

Svjesni izazova i teškoća u organizaciji nastave zbog složene epidemiološke situacije, zaposleni u ovoj vaspitno- obrazovnoj ustanovi, kao i učenici i roditelji, ističu zadovoljstvo uspješnim početkom školske godine. 

Kako nas je informisao vd direktora, mr Dragan Rondović, već prvog dana septembra, sve učenike su po prvi put dočekali besplatni udžbenici koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. Ovih dana uspješno se privodi  kraju i dopuna nedostajućih udžbenika.

Takođe, poklon paketićima u vidu školskog pribora, nagrađeno je 80 đaka prvaka, čiju isporuku je obezbijedila kompanija „Port of Adria“. Prethodnih  dana, školu su posjetili i predstavnici Sekreterijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar, koji su za prvake iz porodica korisnika materijalnog obezbjeđenja i RAE populacije obezbijedili tablete.

Pored redovnih nastavnih aktivnosti, u školi je obilježen Evropski dan jezika, 26.septembar. Učenici i nastavnici stranih jezika i crnogorskog- srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, dali su doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma. Kroz različite sadržaje, poput izrade panoa, prezentacija i video zapisa promovisano je bogatstvo jezika i značaj lingvističke i kulturne raznolikosti.

Zaposleni i Uprava škole intenzivno rade na povećanje efikasnosti vaspitno- obrazovnog rada i podizanju opšteg kvaliteta i povjerenja među roditeljima, učenicima i nastavnicima, kao i uže i šire društvene zajednice.
 

Share.

Comments are closed.