Uspjeh đaka Muzičke škole na takmičenju solo pjevača

Učenice trećeg razreda ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš” ostvarile su zapažene rezultate na prestižnom Međunarodnom takmičenju solo pjevača “Lazar Jovanović” u Beogradu.

Drugo mjesto osvojile su Tara Vlainić (klasa profesorice mr Aleksandre Vojvodić Jovović) i Varvara Bereskova (klasa profesorice Bojane Pejanović), dok je Eleni Tomanović pripalo treće mjesto (klasa profesorice Bojane Pejanović).

Ovo, sedamnaesto Međunarodno takmičenje solo pjevača održano je u Kolarčevoj zadužbini od 23. do 26. januara.

“Zaista smo kao kolektiv zadovoljni kako su se naše tri učenice predstavile i otpjevale kompozicije na zavidnom nivou. Ovo je prestižno i veoma cijenjeno takmičenje, i nadamo se da će učenici naše škole ostvarivati još više uspjeha na ovom i sličnim takmičenjima”, kazao je direktor Muzičke škole Miro Kruščić.

Međunarodno takmičenje solo pevača “Lazar Jovanović” je jedno od najznačajnijih operskih takmičenja u ovom dijelu Evrope. Namijenjeno je mladim umjetnicima spremnim da započnu svoju profesionalnu karijeru i da pred autoritativnim međunarodnim žirijem odmjere svoje znanje, umjetničke kvalitete i prikažu svoj talenat. Osnovano je 2004. godine u čast čuvenom jugoslovenskom tenoru Lazaru Jovanoviću. Svake godine dočeka preko stotinu učesnika iz desetak zemalja. Do sada, u žiriju takmičenja pojavljivala su se neka od najvećih imena domaće i svjetske muzičke scene i pedagogije, a pobjednici takmičenja su se tokom proteklih godina potvrdili kao vrsni muzičari, osvajajući svjetske koncertne podijume.

Share.

Comments are closed.