Veliko interesovanje Barana za besplatno učlanjenje u biblioteku

Akcija besplatnog učlanjenja u barsku Narodnu biblioteku i čitaonicu „Ivo Vučković“, organizovana 23. aprila, povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, uspješno je završena. Ovaj vid upisa iskoristilo je 365 građana Bara različitog uzrasta i profila zanimanja, među kojima prednjače učenici osnovnih i srednjih škola, zatim studenti, nezaposleni i zaposleni.

“Vrijedi pomenuti da su se akciji u većem broju odazvali studenti Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo, sa kojim je ovog mjeseca Kulturni centar Bar potpisao Memorandum o saradnji, koji će ubuduće inicirati niz aktivnosti u cilju veće popularizacije knjige i čitanja uopšte, kulturnog uzdizanja, šireg obrazovanja i blagovremenog informisanja mladog naraštaja.

Rezultati akcije ohrabruju, jer pokazuju da, u vremenu dominacije interneta u svim sferama života, knjiga u klasičnoj formi još uvijek zauzima istaknuto mjesto. Za uspomenu na ovogodišnji praznik knjige, Biblioteka je korisnicima poklanjala naslove iz svog neobrađenog fonda, kao i izdanja Kulturnog centra Bar”, kazala je Mila Čordašević, upravnica Narodne biblioteke i čitaonice „Ivo Vučković”.

Share.

Comments are closed.