Baranka Vesna Vujošević-Labović nova umjetnička direktorica CNP-a

Glumica mr Vesna Vujošević-Labović biće nova umjetnička direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP), a novi direktor Ilija Subotić, koji je do sad bio na čelu Kraljevskog pozorišta Zetski dom, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na današnjoj sjednici Vlade.

Vesna Vujošević-Labović diplomirala je i magistrirala na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, na odsjeku Gluma, u klasi profesora Bora Stjepanovića.

Pripravnički staž završila je u Dječijem pozorištu u Podgorici (2000) i iste godine počela angažman na FDU na predmetu Ritmika (segment: Pokret) gdje je aktivno radila još 13 godina.

Specijalistički jednosemestralni kurs „Acting with Masks“ Norveška (Oslo 2008) završila je na Oslo University College – Faculty of Art, Design and Drama, Oslo a postdiplomski magistarski studij gluma, na Cetinju 2011.godine. Ostvarila je brojne uloge u Gradskom pozorištu Podgorica, Zetskom domu, Centru za kulturu Tivat i u nezavisnoj produkciji Teatra Mladih. Igrala je u predstavama za odrasle, za djecu i lutkarskim predstavama.

Od 2017. godine selektorka je i producentkinja Pratećeg programa „Barskog ljetopisa”.

Vodila je kurseve glume za djecu i mlade, zvanično od 2001. godine u Baru, u saradnji sa Otvorenom školom, zatim u Podgorici i Tivtu u saradnji sa Teatrom Mladih.

Od 2012. kontinuirano radi i razvija projekte i produkcije za djecu i mlade u Baru, gdje i živi.

Share.

Comments are closed.