VIDEO: Jubilarna atletska smotra u gradu pod Rumijom opravdala očekivanja

Jubilarni 25-ti Međunarodni atletski miting “Bar 2021”, u organizaciji AK “Mornar”, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar i tehničku podršku ASCG, organizovan je na terenu SRC “Topolica”. Opština Bar je i ove godine podržala organizaciju tradicionalne manifestacije, a brojna ulaganja u infrastrukturu u prethodne dvije godine, sada pokazuju opravdanost investicija…

“Moram da istaknem zadovoljstvo što se ovaj prestižni miting i pored svih poteškoća sa kojima smo globalno suočeni, ipak održao u našem gradu. Naravno da smo imali sluha da iznova podržimo manifestaciju ovakvog karaktera, koja okuplja veliki broj vrhunskih atletičara. Organizatorima iskrene čestitke po više osnova. Zadovoljstvo je još veće jer je u prethodne dvije godine, u saradnji sa našim partnerima iz COK i FSCG, u infrastrukturu ovog kompleksa uloženo oko milion eura. Znate i sami da smo obnovili tartan stazu, renovirali svlačionice, uložili u teren, a sada je stadion dobio i reflektore. Sve to najavljuje i brojna prestižna takmičenja u narednom periodu”- rekao je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.

Više od 200 atletičara iz deset zemalja nastupilo je u Baru, a miting je opravdao sva očekivanja sa više od deset rezultata sa preko 1000 bodova…

“Zaista smo dali sve od sebe da organizujemo miting, po tradiciji najstariji na Balkanu. Imali smo brojne ‘pritiske’ od naših dragih sportskih prijatelja da i pored ove teške situacije nastavimo tradiciju, jer se dobro zna šta ovaj miting znači u međunarodnom kalendaru. Takmičari su zadovoljni, mi smo spremno dočekali sve njih, bilo je vrhunskih rezultata i takmičara”, zadovoljan je direktor takmičenja dr Aleksandar Vujičić.

Po riječima čelnog čovjeka AK “Mornar” dr Dragana Tomanovića, u planu je organizacija i jednog ljetnjeg otvorenog atletskog prvenstva krajem sezone…

“Imamo sve kvalitetne preduslove i obnovom tartan staze, ali i postavljanjem reflektora i opremanjem stadiona, u situaciji smo da razmišljamo i kao klub korak unaprijed. Imamo jasnu ideju da, najvjerovatnije krajem avgusta, organizujemo jedan ‘jak’ atletski miting i to u večernjim satima. Taj događaj bi, osim atraktivan, bio i važan ne samo za crnogorske atletičare, nego i za brojne druge atletičare koji bi bili naši gosti”, procjenjuje predsjednik AK “Mornar”.

Tehničku podršku i ovoga puta pružio je ASCG.

“Čestitke organizatorima, nije bilo ni malo lako organizovati ovako kvalitetno takmičenje u aktuelnim okolnostima. Ovo je dobra prilika i za naše reprezentativce da vide svoj trenutni kvalitet i formu u konkurenciji jakih atletičara”- naglasio je direktor ASCG, Milorad Vuletić.

Najbolji takmičar je bacač kugle Armin Sinančević, koji je osvojio najveći broj bodova hicem od 21,88 cm, što je novi rekord mitinga, ali i najbolji rezultat u Evropi ove godine i drugi u svijetu. Njemu je pripao, osim novčanih nagrada, i pehar koji nosi ime istaknutog sportskog radnika, dugogodišnjeg trenera AK “Mornar” i jednog od osnivača mitinga Božidara Bora Ičevića.

“Prezadovoljan sam, sjajan rezultat, a u Baru sam već 15- tak dana na pripremama, Ovo je moj novi lični rekord, rekord Srbije, ali i rekord mitinga na kojem sam i ranije učestvovao. Poslužiće ko svojevrstan podstrek za dalje”, naglasio je član AK “ Crvena Zvezda”.

Organizatori su dodijelili i novčane nagrade najuspješnijim atletičarima po disciplinama- Arminu Sinančeviću (bacanja), Fabianu Delridy (skokovi) i Abedinu Mujezinoviću (trčanja). Za najuspješnijeg takmičara “Mornara” proglašen je Ognjen Vojvodić u disciplini skok u dalj. Održana je i trka na 1500 metara, sedmi”. Memorijal “Zoran Đikanović”.

Share.

Comments are closed.