VIDEO: Opština dodijela bespovratne kredite preduzetnicama sa najboljim biznis idejama

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević danas je potpisao ugovore sa ženama preduzetnicama koje su se sa svojim biznis idejama prijavile na konkurs za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava od lokalne uprave za pokretanje ili razvijanje svojih djelatnosti.

Dodijeljeno je 35.000 €, a kao najbolje i najkreativnije ideje izabrane su: osnivanje poslastičarnice, rad portala koji promoviše turizam, pokretanje regionalnog časopisa “Moya”, o tzv. slatkoj umjetnosti, a podrška je usmjerena i prepoznatljivoj firmi, koja egzistira već deset godina u Baru-“Aplast”, koja će proširiti posao i zaposliti nove radnike.

“Izuzetno smo zadovoljni, srećni i ponosni na vas-preduzetnice koje ste svojim kreativnim idejama zavrijedile podršku lokalne uprave, ali i na zaposlene u opštini koji su upješno realizovali ovaj program.To je dokaz da ono što planiramo i najavimo, i realizujemo. Na ovaj način šaljemo poruku i drugim preduzetnicima da rade na svojim biznis planovima, posebno onima koji se tiču otvaranja novih radnih mjesta. Veoma je teško započeti biznis i obezbijediti sredstva, to dobro znamo svi koji dolazimo iz realnog sektora. Zato sam uvjeren da će vam ova bespovratna sredstva mnogo značiti, i čestitam vam na dobro osmišljenim biznis planovima i kreativnim idejama”, kazao je predsjednik Dušan Raičević, koji je podsjetio da je barska opština u ovu svrhu izdvojila najveća finansijska sredstva u Crnoj Gori.

Prvoplasirana na konkursu bila je Nataša Plamenac koja će otvoriti poslastičarnicu “Tre sorelle”, a drugoplasirana Maja Lopičić, vlasnica portala “Šer Montenegro” koji se bavi promocijom turizma.

“Veoma je lijepa podrška ženskoj hrabrosti i ženskom preduzetništvu, posebno zbog toga što dolazi od našeg grada. Moja ideja je vizionarska i nadam se da ću je uspješno realizovati. Na svemu sam mnogo zavalna opštini i Biznis start up centru koji nam je pružao edukativnu podršku”, kazala je Maja Lopičić.

Branka Vukčević koja će pokrenuti magazin “Moya”, o tzv. slatkoj umjetnosti spravljanja kolača i drugih kulinarskih specijaliteta, obećava da će njen časopis donijeti novo poglavlje u cijelom regionu.

“Zahvalni smo opštini Bar što je u svojim sugrađankama prepoznala potencijal. Posebno mi je važno što imam podršku na početku kada je najteže. Zahvaljujući finansijskoj podršci sada ne moram da razmišljam o toj stavci, već isključivo o kreativnosti i kako da što bolje realizujem svoju ideju”, istakla je Branka Vukčević.

Danijela Glavanović već deset godina ima sopstveni biznis-prodaje pastičnih predmeta za domaćinstvo u firmi “Aplast”. Grantom Opštine Bar proširiće djelatnost i zaposliti nove radnike.

“Uvešću brojne novine, prije svega u mojoj radnji će naši sugrađani koji izrađuju suvenire i bave se nekim drugim zanatima, moći da prodaju svoje proizvode, jer im je vrlo teško da ih plasiraju na tržište. Opština mi je dala veliki vjetar u leđa, a uz brojne novine, zaposliću i nova lica”, kazala je Danijela Glavanović.

O proceduri konkursa govorila je Sanja Mitrović, sekretarka Sekretarijata za privredu, koja je istakla da je cijeli postupak sproveden u veoma kratkom roku, a kako je istakla, “dobili smo kreativne i dobre biznis planove”.

Predsjedniik Opštine Bar Dušan Raičević zahvalio se Ženskoj političkoj mreži koja je inicijator podrške ženskom preduzetništvu, Ivani Tomašević-direktorki Biznis Start up centra koji je pružio značajnu logistiku ovom programu, kao i zaposlenima u lokalnoj upravi, posebno potpredsjednici mr Tanji Spičanović, koja se svesrdno zalagala za realizaciju ovog važnog projekta.

Share.

Comments are closed.