VIDEO: Proglašeni najljepši izlozi u akciji TO Bar

Turistička organizacija Bar i ove godine organizovala je nagradnu akciju “Najljepši novogodišnji izlog 2019.”, kako bi podstakla vlasnike radnji, butika i ugostiteljskih objekata da što ljepše urede svoje prostore uoči predstojećih praznika. Iz godine u godinu ima sve više poklonika, a ovoga puta prijavilo se preko 200 zainteresovanih učesnika.

Turistička organizacija je pokrenula akciju “Najljepši novogodišnji izlog”, kao i niz drugih aktivnosti i projekata koji doprinose boljoj promociji grada, njegovom uređenju i ljepšem ambijentu, kako zbog svojih sugrađana, tako i zbog turista koji u sve većem broju posjećuju barsku opštinu.

Prvu nagradu i 150 € dobila je igraonica “Dvorište”.

“Pokušali smo da dočaramo nekadašnju atmosferu novogodišnjih praznika i pokažemo omladini kako se slavilo u prošlosti. Zato smo koristili fotelju moje bake, stare sanke, a sve ostalo napravili smo sami. Naš izlog izgleda kao kutak pun uspomena iz ranijih vremena”, kazala je Jelena Tošić, iz igraonice “Dvorište”. Ona se zahvalila Turističkoj organizaciji na nagradi i žiriju koji je prepoznao njihov trud.

Druga nagrada-100 €, pripala je butiku “Lumy by Paris”, a treća ” Pretty woman” -50 €.

“Prije svega bih pohvalila Turističku organizaciju koja se zdušno zalaže, ne samo u ovoj akciji, da naš grad bude ljepši i atraktivniji. Ja sam se nosila mišlju da uredim izlog tako da izgleda autentično, domaće, pa na svim ukrasima dominira čipka”, kazala je Branka Bogdanović, koja je dekorisala butik “Lumy by Paris”.

“Pretty woman”, butik ženske odjeće, prošle godine dobio je nagradu za originalno osmišljenu, u skladu sa svojom djelatnošću, jelku u obliku haljine, a ovoga puta tema je bila “Moderna Pepeljuga u novogodišnjoj noći”. Vlasnica butika, Nemka Velović kazala je da će novčanu nagradu donirati Narodnoj kuhinji, te su uz kreativnost, zaposleni u ovom butiku iskazali i humanost i plemenitost.

Prve nagrade uručila je predsjednica Izvršnog odbora Turističke organizacije, Milica Stanišić Vuković. “Raduje me činjenica da ove godine imamo više učesnika i apelujem na sugrađane da nam se priključe dogodine u još većem broju”, kazala je Milica Stanišić Vuković i čestitala učesnicima predstojeće praznike.

Specijalne nagrade za dugogodišnji doprinos akciji dodijeljene su prodavnici nakita i satova “Pandora” i buticima: “Cesare”, “Miss Piru” i “Carissima”. Za najoriginalniju novogodišnju jelku, specijalno priznanje dobila je zlatara “Engjel”, a za kontinuiranu kreativnost dječji butik “Emporio junior”.

“Drago mi je što ova akcija značajno doprinosi prazničnoj atmosferi i uljepšava na pravi način naš grad. Posebno me raduje što je sve više gradova počelo da organizuje slične aktivnosti, što potvrđuje da smo bili dobar primjer i drugima”, kazao je direktor TO Bar, mr Emil Kukalj.

Žiri je radio u sastavu Vesna Ljujić, Damir Mašović i novinar Mladen Stojović, a kriterijumi kojim su se rukovodili bili su: kreativnost, originalnost ideje, primijenjeni kolorit, novogodišnji i božićni doživljaj, upotreba tradicionalnih i novih dekorativnih elemenata, a vodilo se računa i o preglednosti prostora, tehnici aranžiranja i o tome da prostor predstavlja organizovanu vizuelno-estetsku cjelinu.

“Pozitivno je to što svi ranije nagrađivani izlozi ne gube na kvalitetu, već su njihovi vlasnici motivisani da ih i dalje što ljepše urede. Novina je što od ove godine imamo sve veći broj kafića i restorana koji svoje staklene površine oslikavaju na veoma raskošan i atraktivan način. Zato smo ovoga puta uveli novu kategoriju – Oslikavanje staklenih površina”, kazao je član žirija Damir Mašović-diplomirani inženjer pejzažne arhitekture. Plaketu u toj kategoriji dobio je cafe “Makiato”.

Žiri je dodijelio i pohvale vlasnicima radnji i poslovnih prostora koji su aranžiranjem i dekorisanjem svojih izloga dali doprinos akciji i novogodišnjem ambijentu: “Dado Autentic studiju”, buticima: “Šarm”, “Fashion house”, “Gerry Weber”, “Uno” , “Urban touch”, “Petar Pan”, Obuća Minja” i agenciji “Riva”.

 Ljepotom uređenih prostora istakli su se i ugostiteljski objekti: restoran “Mornar”, kafana “U prolazu”, “Soho cafe”, poslastičarnica “Le petit macaron” i igraonica “Vesela planeta”. 

Share.

Comments are closed.