Vrijedna donacija Crvenom krstu Bar

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar danas je primila vrijednu donaciju, pomoć u hrani i higijenskim sredstvima za 80 socijalno ugroženih porodica. Donator je porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu Crne Gore uputila pomoć za dvije hiljade materijalno ugroženih porodica.

Distribuciju pomoći nadgledao je zastupnik porodice, koji, međutim, nije želio da daje izjave za medije. On je istakao da pomoć nema za cilj ličnu promociju, niti ikakvu političku, vjersku ili sličnu konotaciju, te da se pomoć dijeli isključivo prema spiskovima Crvenog krsta.

Zorica Crnčević, sekretar CK Bar, zahvalila se na donaciji, ističući da je riječ o jednom od većih donatora Crvenog krsta Crne Gore. “Nije lako odvojiti toliko sredstava i sve to što su oni obezbijedili povjeriti Crvenom krstu”, kazala je Crnčević.

Jedan broj donacija podijeljen je danas, ali, kako je istakla, za veliki broj korisnika koji žive na udaljenom seoskom području, pomoć će dostaviti volonteri Crvenog krsta Bar: “Mnoga starija lica nisu u stanju ni da izađu iz kuće, prvo što nemaju fizičke snage za to, a ni materijalnih mogućnosti da plate prevoz”.

“Ova donacija mnogo znači porodicama koje nemaju”, objašnjava Valerija Tomić, hraniteljka.

“Svaka pomoć mnogo znači. Nas četiri smo u kući, meni je mala penzija, sve to ide za djecu i za ono najneophodnije u kući”, kaže ona, dodajući da je iz Crvenog krsta pozovu “kad ima ovakvih pomoći. Mnogo nam znači, ne moram da odvajam za neke stvari koje dobijem tu, onda imam više za djecu”.

Kada se daje od srca, svaki je poklon bitan. Na svima nama je da se zapitamo da li možemo naći način da, u okviru svojih mogućnosti, uljepšamo život onima kojima je potrebno.

Share.

Comments are closed.