Žogarija po drugi put održana u Baru: U finalu državnog takmičenja najbolje barske osnovne škole

Međunarodna sportska manifestacija “Žogarija”, pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ambasade Slovenije u Crnoj Gori, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, održana je danas na platou ispred sportske dvorane “Topolica”.

Riječ je o događaju koji se drugu godinu zaredom održava u Baru, sa ciljem da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti stiču navike zdravog života i nova poznanstva i prijateljstva.

U igrama sa loptom danas su se, najprije, takmičili učenice i učenici, uzrasta od 7 do 11 godina, iz šest barskih osnovnih škola: “Blažo Jokov Orlandić”, “Jugoslavija”, “Anto Đedović”, “Kekec”, “Jovan Tomašević” i “Meksiko”.

Na osnovu postignutih rezultata u više disciplina, tri prvoplasirane ekipe sa opštinskog takmičenja iz škola “Anto Đedović”, “Blažo Jokov Orlandić” i “Kekec” plasirale su se u državno finale “Žogarije”, održano u popodnevnim časovima.

U sjajnoj atmosferi, koju su obilježili fer nadmetanje i druženje među učesnicima, u finalu su se takmičile ekipe iz Podgorice, Pljevalja i Bara, a titula najbolje ekipe na državnom nivou pripala je barskoj OŠ “Anto Đedović”. Drugoplasirana je ekipa škole “Blažo Jokov Orlandić”, a treće mjesto je pripalo podgoričkoj OŠ “Maksim Gorki”.

Prisutne su pozdravili Goran Simić – sekretar Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar, Gregor Preskor ambasador Slovenije u Crnoj Gori i Neda Ojdanić državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih, koji su konstatovali da je ova manifestacija jedinstvena prilika da se najmlađi podstaknu na druženje, zabavu, bavljenje sportom, te razvijanje strpljivosti i promociju fer takmičarskog ponašanja.

Simić je poručio da će lokalna uprava i ubuduće predano raditi na organizaciji ovakvih i sličnih takmičenja i dešavanja, sa namjerom da još snažnije doprinese razvoju sporta u Baru i afirmaciji zdravih stilova života. 

Organizator manifestacije, koja se već 17 godina uspješno održava u zemljama regiona, Italiji, Mađarskoj i Austriji, je Media Šport iz Slovenije.

Share.

Comments are closed.